Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι πότε οι ατήσεις στο myBusinessSupport – Ποιους αφορά

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι πότε οι ατήσεις στο myBusinessSupport – Ποιους αφορά
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 λήγει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπου οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιστρεπτέα προκαταβολή και να κάνουν αίτηση χορήγησης της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 λήγει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στην καταβολή της πρώτης φάσης των ποσών σε δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο5 προχώρησε χθες Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, αθλητισμού κτλ.), προβλέπονται αυξημένα κατώτατα όρια ενίσχυσης, ύψους 2.000 ευρώ, εάν η επιχείρηση απασχολεί έναν έως πέντε εργαζομένους, και 4.000 ευρώ εάν απασχολεί άνω των πέντε εργαζομένων. Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, το κατώτατο όριο ενίσχυσης ορίζεται σε 1.000 ευρώ.

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στις 100.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση τζίρου που παρουσιάζει η επιχείρηση κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους.

Διευρύνεται ο κύκλος των δικαιούχων

Διευρύνεται η λίστα με τους δικαιούχους της ενίσχυσης, παρέχοντας τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτόν τον κύκλο του χρηματοδοτικού εργαλείου και νέες επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών την περίοδο 1.11.2019-29.2.2020 ή 1.8.2020-31.10.2020 και ανήκουν στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν είχαν αρχικά δυνατότητα ένταξης στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, λόγω του χαμηλού τζίρου που εμφάνιζαν κατά την πρώτη περίοδο της επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης όσες επιχειρήσεις δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους, αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πότε οι νέες πληρωμές

Η επόμενη πίστωση ποσών του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή. Με την ίδια Απόφαση, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 19 Ιανουαρίου 2021 στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα myBusinessSupport, αλλά δεν συμπλήρωσαν μέχρι τότε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments