Οικονομία

Σούπερ μάρκετ Κρητικός: Ο λόγος που αποχώρησε από τον ΕΛΟΜΑΣ και το σχέδιο για τζίρο εκατομμυρίων

Σούπερ μάρκετ Κρητικός: Ο λόγος που αποχώρησε από τον ΕΛΟΜΑΣ και το σχέδιο για τζίρο εκατομμυρίων
Σούπερ μάρκετ Κρητικός: Στόχος η ενίσχυση της παρουσίας της αλυσίδας σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Από 1 Ιανουαρίου του 2021, ύστερα από μια δεκαετή, πολύ επιτυχημένη και δημιουργική σύμπλευση με την οικογένεια του ΕΛΟΜΑΣ, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Κρητικός» συνεχίζει αυτόνομα με σκοπό την επέκταση της.

Μετά λοιπόν, από την επί χρόνια συνεργασία με τον ΕΛΟΜΑΣ, τα σούπερ μάρκετ «Κρητικός» ανακοίνωσαν ότι από την 1η Ιανουαρίου συνεχίζουν αυτόνομα ως ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ με βασικό στόχο τους να φτάσουν σε ακόμη περισσότερες γειτονιές σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, η εν λόγω αλυσίδα προέβη στην απόκτηση του 49% της θυγατρικής «CRETAN RETAIL MANAGEMENT ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» υλοποιώντας το επενδυτικό και αναπτυξιακό της πλάνο. Η θυγατρική, με διακριτικό τίτλο «C.R.M. – ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.», εδρεύει στους Μαλάδες Ηρακλείου Κρήτης και πλέον το σύνολο των μετοχών της ανήκει στον «Κρητικό».

Στόχος αυτής της κίνησης είναι η ενίσχυση της παρουσίας της αλυσίδας σε ολόκληρη την περιφέρεια Κρήτης μέσα από το επιτυχημένο μοντέλο της C.R.M. ΑΡΙΑΔΝΗ, επεκτείνοντας στο μεταξύ το δίκτυό της τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή όσο και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

Και πλέον, με την απόκτηση των μετοχών της CRM, ο «Κρητικός» αναμένεται να δραστηριοποιείται σε 27 νομούς της χώρας αριθμώντας πάνω από 370 καταστήματα, έξι κέντρα διανομής και περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους. Άλλωστε ο στόχος της εταιρείας είναι να ξεπεράσει το 2021 έναν τζίρο της τάξης των 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Και μπορεί η αλυσίδα «Κρητικός» να γίνεται τώρα όλο και πιο γνωστή αλλά η ιστορία της ξεκίνησε από το 1948 όταν ο Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα. Αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και του ανθρώπου σε βάθος χρόνου, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου.

Η επιθυμία του να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, και έχοντας τη στήριξη της, τον οδήγησε στη δημιουργία και άλλων καταστημάτων στην περιοχή. Η ιστορία συνεχίζεται όταν τα παιδιά του, οι Άγγελος, Νεκτάριος και Δημήτρης Κρητικός, δημιούργησαν το πρώτο μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα το 1983, με την ΑΝΕΔΗΚ να ιδρύεται το 1996.

Το 2000 η αλυσίδα ξεπέρασε τα όρια της Αίγινας και επεκτάθηκε στον Αργοσαρωνικό με 5 νέα καταστήματα. Το 2007 φτιάχθηκε το κέντρο διανομής στη Μαγούλα Αττικής με σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη αλλά και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες περιοχές. Τα αμέσως επόμενα χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, μέσω εξαγορών και δημιουργίας νέων καταστημάτων, επεκτάθηκε στην Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Επιπλέον, εισήλθε στην Αττική μέσω της ανάπτυξής ενός ευέλικτου μοντέλου συνεργασίας Franchise με την επωνυμία ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟP MARKET. Οι ισχυρές βάσεις και η υγιής οικονομική κατάσταση την οδήγησαν στο να αναπτύσσει με σταθερά βήματα τη δραστηριότητά της σε πολλές γειτονιές της Ελλάδας.

Μάλιστα, στις αρχές του 2017, η είσοδος της ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», η οποία δραστηριοποιείται στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, ήταν το πρώτο βήμα για την άνοδο της στη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της στη Δυτική Μακεδονία με 35 επιπλέον καταστήματα.

Τον Ιούλιο του 2017 απέκτησε επιπλέον, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της αλυσίδας CRM–ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη. Η αλυσίδα αριθμεί 92 συνδεδεμένα μέλη και λειτουργεί μέσω συμβάσεων δικαιόχρησης ενώ στα τέλη του ίδιου έτους εισήλθε στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να έχουν πρόσβαση σε ένα διευρυμένο κωδικολόγιο προϊόντων.

Και να σημειωθεί πως πριν από τρία χρόνια, το 2018, εξαγόρασε τα supermarket ΜΕΡΙΜΝΑ στην Αττική, ενώ το 2019 ενίσχυσε την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη εξαγοράζοντας την αλυσίδα ΜΑΚΟ, που διέθετε δίκτυο 11 καταστημάτων. Αντίστοιχα το 2020 η αλυσίδα προσέθεσε στο δίκτυο της ακόμη 11 καταστήματα. Και αυτό σημαίνει πως η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός:

  • Λειτουργεί περισσότερα από 370 καταστήματα.
  • Διαθέτει 6 Κέντρα Διανομής
  • Απασχολεί περισσότερους από 2.500 εργαζομένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments