Οικονομία

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021: Νέες πληρωμές σήμερα για τους συνταξιούχους

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021: Νέες πληρωμές σήμερα για τους συνταξιούχους
Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021: Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν σήμερα

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν έως σήμερα 29 Ιανουαρίου. Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου καταβλήθηκαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Χθες Τετάρτη 27 Ιανουαρίου καταβλήθηκαν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών, των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία.

Ποιοι πληρώνονται σήμερα

  • Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ.

Η καταβολή των χρημάτων ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Εκκρεμείς συντάξεις

Τηλεδιάσκεψη με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ είχε χθες Τετάρτη 27 Ιανουαρίου ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης όπου αναφέρθηκε και στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Ο αρμόδιος υπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων ως πρώτη προτεραιότητα του: «Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι η Νο 1 προτεραιότητά μου», κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε κατόπιν αιτήματος του συνδικαλιστικού φορέα των δημοσίων υπαλλήλων.

Από πλευράς ΑΔΕΔΥ επισημάνθηκε η σοβαρότητα του θέματος των εκκρεμών συντάξεων και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη που ανέρχεται στο 50% των αποδοχών τους, τη στιγμή που σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 70%. Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων , παρατηρώντας ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος στην καταβολή των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Δεσμεύθηκε δε ότι θα εξετάσει το θέμα του ύψους των προσωρινών συντάξεων σύντομα.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο εργασιακό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη, σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις του επιδιώκουν να ευθυγραμμιστεί η Ελλάδα με τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.«Θέλουμε να προσαρμοστούμε στις εξελίξεις και να αντιμετωπίσουμε αναχρονισμούς», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μεγάλο μέρος της εργατικής νομοθεσίας χρονολογείται από τη δεκαετία του ’80, όταν οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments