Ελλάδα

Άγιος Νικόλαος κρούσματα: Βάφεται «κόκκινη» η περιοχή λόγω αυξημένων μολύνσεων από Covid-19

Άγιος Νικόλαος κρούσματα: Βάφεται «κόκκινη» η περιοχή λόγω αυξημένων μολύνσεων από Covid-19
Άγιος Νικόλαος κρούσματα: Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την περιοχή αφού έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 50 κρούσματα του ιού.

Αυξημένα είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι με αποτέλεσμα η περιοχή να κινδυνεύει να ενταχθεί στις «κόκκινες» περιοχές. Σε τουλάχιστον 50 ανέρχονται μέχρι τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή. Ανάμεσα σε αυτά είναι και 15 παιδιά και 5 εργαζόμενοι στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αμμούδας.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι πλέον η περιοχή γνωρίζει έξαρση του ιού και πλέον τα βλέμματα στρέφονται στις ανακοινώσεις που θα κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όλα δείχνουν ότι η περιοχή θα τεθεί σε καθεστώς αυστηρού lockdown.

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα του ιού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 20 θετικά κρούσματα του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό, τα οποία βρέθηκαν στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, 20 στην Αμμούδα, (5 εργαζόμενοι και 15 παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού) και 10 σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Να σημειωθεί ότι τρεις είναι οι νοσηλεύριες στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που έχουν βρεθεί θετικές στον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα είχαμε ακόμα ένα κρούσμα μαθητή, στην Ε’ τάξη του 3ου Δημοτικού σΣολείου Αγίου Νικολάου, το οποίο κλείνει από σήμερα και για 15 μέρες.

Συνολικά στην περιφερειακή ενότητα έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας έξι τμήματα, τρία στον Άγιο Νικόλαο, στο 1ο, το 3ο Δημοτικό και το 1ο νηπιαγωγείο, δύο στο 1ο δημοτικό Σητείας και ένα στο 1ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας.

Τι δηλώνει η υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στην περιοχή

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου η συντονίστρια του ΕΟΔΥ στο Λασίθι Αθηνά Καρπούζη, τόνισε πως ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί από τα μοριακά τεστ, που από χθες 28/1 γίνονται μαζικά στα εξεταστήρια της πόλης, συνέστησε ψυχραιμία και ρεαλισμό στους κατοίκους, που ζουν στιγμές μεγάλης αγωνίας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι σημερινές ανακοινώσεις από την Πολιτική Προστασία, που εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου στις «κόκκινες» περιοχές και να αποφασιστεί ενισχυμένο lockdown για την περιοχή.

Αν αυτό συμβεί τότε δεν θα ανοίξουν τα Λύκεια, ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, ενώ το λιανεμπόριο θα λειτουργεί μόνο με click away.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments