Ελλάδα

Νέα μέτρα: Τι θα γίνει με τα σχολεία και τα καταστήματα

Νέα μέτρα: Τι θα γίνει με τα σχολεία και τα καταστήματα
Νέα μέτρα: Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου.

Προβληματισμένοι είναι κυβέρνηση και ειδικοί από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Το λιανεμπόριο έχει ανοίξει ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα χτυπούν “καμπανάκι” και δεν αποκλείεται κάποιες περιοχές να μπουν στο “κόκκινο”.

Οι επίσημες ανακοινώσεις και μέτρα που έχουν αποφασιστεί θα ανακοινωθούν το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV έδωσε ένα στίγμα του τι να περιμένουμε. Ανέφερε πως η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και πως εξετάζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως τα όποια μέτρα θα διαρκέσουν αρχικά για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια θα επανεξεταστούν. “Στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουμε να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό συζητάμε από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Οι δύο δείκτες που μας ανησυχούν είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%. Κανείς δεν θέλει μια Αττική στο έλεος της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο καθηγητής χαρακτήρισε ως «γκρίζα ζώνη» τα γυμνάσια, λέγοντας πως υπάρχει ακόμη ερωτηματικό γι’ αυτά και είπε πως «επιδημιολογικά πιο επικίνδυνα είναι τα λύκεια».

Επομένως, τα μέτρα που θεωρούνται δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι:

  • Κλειστά τα λύκεια
  • Καταστήματα ανοιχτά με click away
  • Τα μέτρα θα ισχύσουν αρχικά για 2 εβδομάδες και θα επανεξεταστούν

Την ίδια ώρα για το τι θα γίνει με τα καταστήματα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε πως «το λιανεμπόριο δεν μπορεί να κλείσει οριστικά, ακόμα κι αν η Αττική μπει στο κόκκινο». Λίγο πριν πριν δώσει το παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Έχω συνάντηση με την Επιτροπή, θα κάνουμε μια μεγάλη κουβέντα και θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους. Αν αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να είναι στο “κόκκινο”, σαφώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Υπάρχει σχέδιο στο υπουργείο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments