Διεθνή

Αλμπερτ Μπουρλά: Σύντομα θα προμηθεύσουμε στον κόσμο τις δόσεις εμβολίων που έχουμε υποσχεθεί

Αλμπερτ Μπουρλά: Σύντομα θα προμηθεύσουμε στον κόσμο τις δόσεις εμβολίων που έχουμε υποσχεθεί
Αλμπερτ Μπουρλά: Προς τα τέλη του δεύτερου τριμήνου του έτους, δεν θα υπάρχει καμία ανησυχία για τον εφοδιασμό εκείνων τους οποίους έχει υποσχεθεί να εφοδιάσει η Pfizer, πρόσθεσε.

Πολύ αισιόδοξος ότι σύντομα η εταιρεία του θα μπορέσει να παραδώσει τις δόσεις του εμβολίου για τις οποίες έχει δεσμευτεί δήλωσε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε τις δόσεις του εμβολίου που έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο», είπε ο Μπουρλά μιλώντας σε ένα πάνελ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που φέτος διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης. Προς τα τέλη του δεύτερου τριμήνου του έτους, δεν θα υπάρχει καμία ανησυχία για τον εφοδιασμό εκείνων τους οποίους έχει υποσχεθεί να εφοδιάσει η Pfizer, πρόσθεσε.

AstraZeneca: «Πράσινο φως» και από την Κομισιόν

Μετά τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και η Κομισιόν έδωσε την έγκρισή της για το εμβόλιο της AstraZeneca, έστω κι αν μαίνεται ο «πόλεμος» για τις παραδόσεις των εμβολίων.

Η ΕΕ περιμένει από την AstraZeneca να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις που έχουν συμφωνηθεί, τονίζει η πρόεδρος την Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της, όπου ταυτόχρονα ενημέρωσε για την έκριση της Επιτροπής.

«Μόλις εγκρίναμε το εμβόλιο της AstraZeneca στην αγορά της ΕΕ μετά από τη θετική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Περιμένω από την εταιρεία να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις όπως συμφωνήθηκε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εμβόλια για τους Ευρωπαίους, τους γείτονες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Νωρίτερα, το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό έγινε το τρίτο που πήρε έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Ο Οργανισμός έδωσε το «πράσινο φως» για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας, αυτό όμως έγινε υπό όρους.

Δείτε την ανάρτηση του Οργανισμού

Η αρμόδια επιτροπή του ΕΜΑ αξιολόγησε με διεξοδικό τα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και συνέστησε να χορηγηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσημη υπό όρους άδεια κυκλοφορίας.

«Με αυτήν την τρίτη έγκριση, έχουμε επεκτείνει περαιτέρω το οπλοστάσιο των εμβολίων που διατίθενται στα κράτη-μέλη της ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας και την προστασία των πολιτών τους», σημείωσε η Έμερ Κουκ, εκτελεστική διευθύντρια του EMA.

«Όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, η Επιτροπή αξιολόγησε αυστηρά αυτό το εμβόλιο και η επιστημονική βάση της εργασίας μας στηρίζει τη σταθερή δέσμευσή μας για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών της ΕΕ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments