Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν στο πρόγραμμα

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν στο πρόγραμμα
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν εκ νέου οι επιχειρήσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας προκαταβολής 5.

Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν εκ νέου οι επιχειρήσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Επιστρεπτέας προκαταβολής 5.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως από την ερχόμενη Τρίτη, στις 2 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να καταθέσουν αιτήσεις επιχειρήσεις, οι οποίες αποκλείστηκαν στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό θα δοθεί η δυνατότητα σε 10.000 επιχειρήσεις που συστάθηκαν από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 και από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2020 (και οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο από τα lockdowns) να λάβουν ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ μέσω του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ποιοι θα υποβάλλουν αίτηση

Από τις 2 του μηνός και μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση :

  • οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που επλήγησαν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 ( λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.
  • οι επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν τα στοιχεία του τζίρου ολοκλήρου του έτους 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport”, αλλά δεν υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

Με την ίδια κοινή υπουργική απόφαση, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 19 Ιανουαρίου 2021 στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα αλλά δεν συμπλήρωσαν μέχρι τότε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση.

Νέες πληρωμές σήμερα

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 203.964, πρώτων, δικαιούχων του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 639 εκατ. ευρώ. Η μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο ήταν 3.133 ευρώ.

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιείται η δεύτερη πληρωμή από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 στους δικαιούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments