Οικονομία

Lockdown καταστήματα: Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά στις κόκκινες περιοχές και την Αττική

Lockdown καταστήματα: Έτσι θα λειτουργήσει η αγορά στις κόκκινες περιοχές και την Αττική
Lockdown καταστήματα: Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στην Αττική και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στην Αττική και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα εξακολουθήσει να είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

Τι ισχύει για τα καταστήματα

Αναφορικά με τα καταστήματα στην Αττική επανέρχεται το click away, με εξαίρεση ένδυση, υπόδηση και βιβλιοχαρτοπωλεία, τα οποία θα λειτουργούν με ραντεβού για παραλαβή από το κατάστημα (click inside).

Λιανεμπόριο, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα περιποίησης νυχιών, καθώς και υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος αλλά και ΚΤΕΟ καθώς και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν με ραντεβού .

Αναλυτικά

  • Στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπως η Αττική, το σύνολο της αγοράς θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away.  Εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που θα λειτουργήσουν με click inside, δηλαδή με ραντεβού και παραλαβή εντός του καταστήματος. Κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών  και ΚΤΕΟ θα λειτουργούν επίσης με ραντεβού.
  • Παραμένει η υποχρέωση αποστολής SMS, στο 13033 με τον αριθμό 2, προκειμένου να κάνουν οι πολίτες τις αγορές τους, με περιορισμό όπως ίσχυε ως σήμερα, τις δύο ώρες. Επιπλέον, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τις Κυριακές προκειμένου να περιοριστεί η μετακίνηση.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο

Οι περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένη κατάσταση είναι η  Βοιωτία, η Δυτική Αττική, η Εύβοια, η Θήρα, η Λέσβος και η Χαλκιδική. Άλλες 10, και συγκεκριμένα οι Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Νότιος Τομέας Αθηνών, Ανατολική Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Ζάκυνθος, Μαγνησία και Ρέθυμνο.

Αττική

Η Αττική βρέθηκε και πάλι στα «κόκκινα» με 525 νέα κρούσματα. Στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκαν 130, στην Ανατολική Αττική 84, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών 83 και 61 στον Πειραιά. Η Θεσσαλονίκη έμεινε σταθερή με 58 νέα περιστατικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments