Οικονομία

534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές του Ιανουαρίου – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές του Ιανουαρίου – Μέχρι πότε οι αιτήσεις
534 ευρώ: Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο καθώς η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον Ιανουάριο καθώς η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο μέχρι και 31 Ιανουαρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Τι πρέπει να γνωρίζουν επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που επαναλειτουργούν

Επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που άνοιξαν τη Δευτέρα. 18 Ιανουαρίου μπορούν να επαναφέρουν στη εργασία όλους ή τμήμα των εργαζομένων τους, καθώς ως πληττόμενες μπορούν να διατηρούν όσους εργαζόμενους θέλουν σε αναστολή σύμβασης, έως και το 100% αν παραμείνουν σε εθελοντική βάση κλειστές. Όσοι εργαζόμενοι επανέλθουν στην εργασία τους δικαιούνται αποζημίωση για την περίοδο 1-17 Ιανουαρίου, δηλαδή 303 ευρώ.

Τι ισχύει για τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού

Οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  έως και 10 Ιανουαρίου 2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, υποβάλλουν  μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο, από τις 19 Ιανουαρίου έως και 31 Ιανουαρίου 2021. Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές του Ιανουαρίου

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν:

  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.
  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας – Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Σημειώνεται ότι χθες έγινε η καταβολή των χρημάτων για τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του  προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»  για Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020 -μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020.

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού  λόγω  των αναστολών των συμβάσεων εργασίας  καθώς και το αναλογούν δώρο Χριστουγέννων μέχρι τον Δεκέμβριο 2020 σε δικαιούχους που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις-διορθώσεις, είτε συμπεριλαμβάνονται στην τελική εκκαθαριστική λίστα πληρωμών μέχρι και τον Δεκέμβριο 2020. Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού στους δικαιούχους με μονομερή δήλωση (καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί / ξενοδοχοϋπάλληλοι και οδηγοί τουριστικών λεωφορείων) που είτε προέβησαν σε ορθές επαναλήψεις – διορθώσεις, είτε ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία διασταυρώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments