Οικονομία

Πληρωμές: Ξεκινούν νέες καταβολές για τις αναστολές Ιανουαρίου, Δώρο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και αποζημιώσεις

Πληρωμές: Ξεκινούν νέες καταβολές για τις αναστολές Ιανουαρίου, Δώρο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και αποζημιώσεις
Πληρωμές: Νέες καταβολές χρημάτων θα πραγματοποιηθούν εντός της νέας εβδομάδας.

Νέες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν εντός της νέας εβδομάδας. Χθες, Παρασκευή πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων χρήματα από επιδόματα και Δώρα.

Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, η πρώτη φάση του επιδόματος θέρμανσης, νέες πληρωμές σε δικαιούχους για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, το τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων για όσους ήταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, πληρωμές για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που αφορούσε σε ορθές επαναλήψεις των μηνών Οκτωβρίου – Νοεμβρίου και ορθές επαναλήψεις της αποζημίωης ειδικού σκοπού σε καλλιτέχνες, ξεναγούς κ.α.

Ποιοι πληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα

Χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς να πιστώνονται χρήματα από αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, «ΣΥΝ-ΕΡΑΣΙΑ» και Δώρο Χριστουγέννων.

Όλες οι παραπάνω πληρωμές θα γίνουν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Όλες οι πληρωμές αναλυτικά:

  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2021.
  • Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας-Μηχανισμός «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για τον Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
  • Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών, μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, μια δεύτερη ευκαιρία να ενταχθούν στον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν ορισμένες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τις δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, από την ερχόμενη Τρίτη, στις 2 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να καταθέσουν αιτήσεις επιχειρήσεις, οι οποίες αποκλείστηκαν στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5.

Θα δοθεί η δυνατότητα σε 10.000 επιχειρήσεις που συστάθηκαν από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 και από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2020 (και οι οποίες ανήκουν στους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο από τα lockdowns) να λάβουν ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ μέσω του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από τις 2 Φεβρουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου

  • Οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που επλήγησαν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 ( λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.
  • Οι επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν τα στοιχεία του τζίρου ολοκλήρου του έτους 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport”, αλλά δεν υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η έκτη φάση για το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής η οποία θα καλύψει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όπως διευκρίνισε από τη βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 αναμένεται πως θα προβλέπει ότι όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες λάβουν την κρατική δανειοδότηση θα υποχρεούνται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας έως τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments