Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 31/01: Στα 484 τα νέα κρούσματα – 17 νεκροί και 255 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 31/01: Στα 484 τα νέα κρούσματα – 17 νεκροί και 255 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 31/01: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι μολύνσεις έφτασαν τις 484.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 484 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 156957, εκ των οποίων το 52% είναι άνδρες, όπως φαίνεται και στο Infographic που ακολουθεί:

Aκολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 484 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 156957, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5953 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49216 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

255 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 187 (73.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1113 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 17 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5796 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3406 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέα μέτρα «για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού»

Στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού, υπογράμμισε το πρωί του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Τόνισε δε πως «ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ακόμη ότι τα κοσμηματοπωλεία, με βάση την εισήγηση των ειδικών, θα λειτουργούν με τη μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος. Σημείωσε ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. Προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

Επιπλέον, ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δύο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα. Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Δύο τα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας

Και να θυμίσουμε πως αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έφερε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας που επανέρχεται με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας.

Η Ελλάδα χωρίζεται σε «κίτρινες» (Επίπεδο Α – Επιτήρησης) και σε «κόκκινες» (Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου) περιοχές ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που φέρουν. Στο κόκκινο επίπεδο μπορούν να μπουν, τόσο τοπικές κοινότητες και δημοτικές ενότητες, όσο και δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες και ολόκληρες Περιφέρειες αν το επιβάλλουν τα δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments