Ελλάδα

Θεοδωρίδου για εμβολιασμούς: «Τα εμβόλια που ήδη χρησιμοποιούνται προσφέρουν ισχυρή προστασία»

Θεοδωρίδου για εμβολιασμούς: «Τα εμβόλια που ήδη χρησιμοποιούνται προσφέρουν ισχυρή προστασία»
Κορωνοϊός ενημέρωση: Η ενημέρωση σχετικά με την επιχείρηση εμβολιασμού στην Ελλάδα από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους.

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ενηέρωσαν για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα.

Αύξηση παρουσιάζουν καθημερινά οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής, γεγονός που στάθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Υγείας υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της Αττικής, ιδίως αν συνεχιστούν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca

Την Παρασκευή ο EMA ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca για εφαρμογή σε ηλικίες από 18 και άνω. Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία διατύπωσαν επιφυλάξεις διατύπωσαν για την αποτελεσματικότητα του εν λόγω εμβολίου σε ηλικίες άνω των 65 ετών (λόγω μικρού δείγματος ατόμων της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας κατά τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου). Το εμβόλιο της AstraZeneca παρασκευάζεται με τη μέθοδο του ιικού φορέα και με την οποία χρησιμοποιείται ένας μη πολλαπλασιαζόμενος «αθώος» ιός, ο οποίος παράγει μια πρωτεΐνη που δημιουργεί ανοσοανταπόκριση στον ανθρώπινο οργάνισμό. Το εμβόλιο αυτό δεν παρεμβαίνει στο DNA του ανθρώπου. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι περίπου 60%, ωστόσο με τη χορήγηση της β’ δόσης του εμβολίου μετά από 12 εβδομάδες φτάνει ακόμη και το 82%. Είναι απλό εμβόλιο, συντηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου.

Για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Προστασία δεν σημαίνει μόνο η ύπαρξη εξουδετερωτικών αντισωμάτων. Υπάρχουν ισχυρά δεδομένα ότι τα εμβόλια που ήδη χρησιμοποιούνται προσφέρουν ισχυρή και ευρεία προστασία. Επομένως δεν θα πρέπει να δημιουργείται αυτός ο πανικός ως προς τις μεταλλάξεις. Αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη και ας ελπίσουμε πως είναι έξαιρεση, πως στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας παρουσιάστηκε ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού, λόγω μη εμβολιασμού γιατρών και νοσηλευτών. Θα πρέπει όλοι να επωφεληθούμε από το «δώρο» του εμβολίου.

Θεμιστοκλέους: Έως το τέλος της ημέρας θα έχουν γίνει 22.000 εμβολιασμοί

Πάνω από 292.000 εμβόλια έχουν γίνει συνολικά στον πληθυσμό της χώρας. Κατά τα λοιπά, αύξηση παρουσιάζουν καθημερινά οι νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής, γεγονός που στάθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Υγείας υπάρχει προβληματισμός για την εικόνα της Αττικής, ιδίως αν συνεχιστούν οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Δείτε εδώ την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments