Οικονομία

Πρόγραμμα Γέφυρα: Πληρωμές 24,7 εκατομμύρια στην τρίτη φάση

Πρόγραμμα Γέφυρα: Πληρωμές 24,7 εκατομμύρια στην τρίτη φάση
Πρόγραμμα Γέφυρα: Οι εν λόγω πληρωμές ανέρχονται συνολικά στα 24,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 110.037 δανείων.

Ολοκληρώθηκε στις 29 Ιανουαρίου η τρίτη φάση πληρωμών της κρατικής επιδότησης από το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι εν λόγω πληρωμές ανέρχονται συνολικά στα 24,7 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 110.037 δανείων.

Έτσι, συνυπολογίζοντας τις προηγούμενες δύο φάσεις επιδότησης- Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου- το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί έως σήμερα στους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» ανέρχεται στα 47,9 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι «με την υλοποίηση του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΑ”, η κυβέρνηση παρέχει ουσιαστική στήριξη στους πολίτες που δοκιμάζονται από τον οικονομικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης, ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών και επιβραβεύει για πρώτη φορά τους συνεπείς δανειολήπτες».

Θα ακολουθήσει και τέταρτη φάση πληρωμών της επιδότησης στο τέλος Φεβρουαρίου, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η επεξεργασία πρόσθετου αριθμού αιτήσεων, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τις 160.000 μέσα σε διάστημα τριών μηνών, 23 φορές υψηλότερος από τον αριθμό των αιτήσεων που υπεβλήθησαν στο προσωρινό πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης (Ν. 4605/2019), το οποίο διήρκεσε 13 μήνες.

Επισημαίνεται ότι η 31η.3.2021, είναι η καταληκτική προθεσμία εντός της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την επικοινωνία με την τράπεζά τους, ή την εταιρεία διαχείρισης δανείων αντίστοιχα, ώστε να ρυθμίσουν το δάνειό τους.

Δηλώσεις Σταϊκούρα για τον ΕΝΦΙΑ

Στη δέσμευση της κυβέρνησης προ πανδημίας για μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο αρμόδιος υπουργός περιέγραψε τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για την προσαρμογή αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δεν θα οδηγήσει σε αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ παρά «μόνον στις περιοχές όπου πρέπει να αυξηθεί».

Από το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζεται ο νέος δημοσιονομικός χώρος για τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ, να προκύψει  από την ένταξη περίπου 3.000 νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. Πρόκειται για περιοχές «φιλέτα», οι οποίες βρίσκονται κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της νησιωτικής χώρας και όπου οι τιμές υπολογισμού των φόρων ακινήτων είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις εμπορικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments