Διεθνή

Νέα μετάλλαξη του βρετανικού στελέχους κορωνοϊού

Νέα μετάλλαξη του βρετανικού στελέχους κορωνοϊού
Μετάλλαξη κορωνοϊού: Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη εντείνει τα μέτρα για τον έλεγχο της διάδοσης των νέων στελεχών.

Η παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου άλλαξε ξανά, λένε οι επιστήμονες και ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τη Βουλή. Το στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στο Κεντ της Αγγλίας και εξαπλώνεται σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να υφίσταται κάποιες ανησυχητικές νέες γενετικές αλλαγές, λένε οι επιστήμονες. Οι δοκιμές σε ορισμένα δείγματα δείχνουν μια μετάλλαξη, που ονομάζεται E484K, η οποία έχει ήδη παρουσιαστεί στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Παρόλο που αυτή η αλλαγή μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, αυτά που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να λειτουργήσουν, λένε οι ειδικοί. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη εντείνει τα μέτρα για τον έλεγχο της διάδοσης των νέων στελεχών.

Εμπειρογνώμονες που συνεργάζονται με τη Δημόσια Υγεία Αγγλίας έχουν βρει μικρό αριθμό περιπτώσεων του βρετανικού στελέχους με τη μετάλλαξη E484K. Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκε σε 11 από τα 214.159 δείγματα που εξέτασαν. Στην Αγγλία ανακαλύφθηκαν 43 κρούσματα ιού με «μετάλλαξη ανησυχίας», αυτή τη φορά στο Λίβερπουλ και στο Μπρίστολ, είπε ο Ματ Χάνκοκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments