Πολιτική

Γιώργος Τράγκας: Ιδρύει νέο κόμμα

Γιώργος Τράγκας: Ιδρύει νέο κόμμα
Γιώργος Τράγκας: Από πού ελπίζει ότι θα αντλήσει ψήφους.

Ένα νέο κόμμα έρχεται να προστεθεί στο πολιτικό σκηνικό και από ό, τι φαίνεται θα έχει στην ηγεσία του τον γνωστό δημοσιογράφο, Γιώργο Τράγκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος έχει κατασταλάξει στην απόφασή του για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.

Σύνφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε περίπου δύο εβδομάδες ο Γιώργος Τράγκας θα ανακοινώσει τον νέο πολιτικό σχηματισμό, ενώ φιλοδοξεί ότι θα αντλήσει ψήφους από την δεξαμενή ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι δεν είναι ευχαριστημένοι με τις κινήσεις της παρούσας κυβέρνησης.

Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούσαν σενάρια για ένα νέο κομματικό σχηματισμό που θα έχει πατριωτικά και αντισυστημικά στοιχεία, τοποθετούμενο στον πολιτικό χάρτη στην περιοχή από τη λεγόμενη λαϊκή Δεξιά έως τις παρυφές της Κεντροαριστεράς και συγκεκριμένα το πρώην «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».

Ποιες θα είναι οι αιχμές του νέου κόμματος

Οι «μπροστάρηδες» στο νέο εγχείρημα θεωρούν ότι υπάρχει κενό σε αυτόν τον πολιτικό χώρο. Το νέο κόμμα θα βάζει μπροστά τα εθνικά θέματα (για παράδειγμα τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά), αλλά και την οικονομική κατάσταση που συνοδεύει την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ζητήματα αυτά απασχολούν αρκετούς πολίτες που είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά αναζητούν πλέον άλλη πολιτική στέγη. Ποιο κόμμα έχουν ως παράδειγμα οι ιθύνοντες του νέου εγχειρήματος; Αυτό δεν είναι άλλο από το ιταλικό «Κίνημα Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, το οποίο διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ιταλική πολιτική σκηνή.

Με βάση αυτά που έχουν κυκλοφορήσει, ο επικεφαλής θα είναι πρόσωπο με ευρεία αναγνωρισιμότητα και αντισυμβατικό δημόσιο λόγο, αλλά δεν θα έχει ασχοληθεί ξανά με την πολιτική. Στη συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία θα συμμετέχει και ο πρώην βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

«Ναι, υπάρχει αρχηγός. Δεν έχει πολιτευτεί ποτέ. Αλλά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια και την ελληνική ομογένεια μάλλον δύσκολα θα βρεθεί κάποιος άλλος. Είναι γνωστές οι θέσεις, οι απόψεις του, ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας του. Και όλοι εμείς όπως και εκείνος είμαστε πρώτα Έλληνες και μετά Ευρωπαίοι και μετά πολίτες του κόσμου, που δεν ντρεπόμαστε να ασπαστούμε τον σταυρό ή να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία και τα λάβαρα του Γένους», είχε πει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, σε πρόσφατη συνέντευξή του για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments