Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Ξεπερνάει τα 90 εκατομμύρια η αξία του ρόστερ

Ολυμπιακός: Ξεπερνάει τα 90 εκατομμύρια η αξία του ρόστερ
Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες έχουν με διαφορά το ακριβότερο ρόστερ στην Ελλάδα.

Τα τελευταία δυο χρόνια ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στην Ελλάδα και να κάνει καλές πορείες και στην Ευρώπη. Σε αυτό έχουν βοηθήσει κάποιοι ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας που υπάρχουν στο ρόστερ, αλλά και παίκτες που αναδεικνύονται μέσα από την ομάδα και βλέπουν την αξία τους στην αγορά να έχει συνεχόμενη άνοδο. Αυτό δεν είναι κάτι νέο καθώς παραδοσιακά ο Ολυμπιακός έχει ακριβότερο ρόστερ από τους αντιπάλους του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος ο Ολυμπιακός έχει το ακριβότερο ρόστερ με μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Transfermarkt η αξία των παικτών του Ολυμπιακού ξεπερνάει τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Για την ακρίβεια είναι 90.9 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά είναι και λίγο σχετικά. Για παράδειγμα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρουσιάζει τον Μαντί Καμαρά τον πιο ακριβό παίκτη. Η αξία του Αφρικανού είναι στα 12 εκατομμύρια. Βέβαια ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να τον πουλήσει για τα διπλάσια.

Η διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους άμεσους ανταγωνιστές, στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με το Transfermarkt, έχει ρόστερ συνολικής αξίας 55.55 εκατομμυρίων ευρώ με ακριβότερο παίκτη τον Ίγκνανσον που κοστίζει 4.5 εκατομμύρια ευρώ. Στην τρίτη θέση είναι η ΑΕΚ με αξία 39.70 εκατομμύρια ευρώ και ακριβότερο παίκτη τον Μάρκο Λιβάγια με 4.5 εκατομμύρια. Τέλος ο Παναθηναϊκός έχει ρόστερ αξίας 26.50 εκατομμυρίων. Ο παίκτης με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο Μαουρίσιο με 2.5 εκατομμύρια.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τη μεγάλη διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ με αυτά τα κριτήρια. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσουν οι ανταγωνιστές αυτά τα νούμερα θα πρέπει να προσθέσουν την συνολική αξία των ρόστερ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments