Ελλάδα

Φωτιά Θεσσαλονίκη: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας

Φωτιά Θεσσαλονίκη: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας
Φωτιά Θεσσαλονίκη: Η Πυροσβεστική επενέβη σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.
Φωτιά Θεσσαλονίκη: Η Πυροσβεστική επενέβη σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

Χωρίς να έχει τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα όπου είχε ξεσπάσει φωτιά. Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα, στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης.

Στο εγκαταλελειμμένο κατάστημα, επί της οδού Λάμπρου Κατσώνη, επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Δείτε την ενημέρωση από τη μεριά της Πυροσβεστικής στο Twitter:

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες των πυροσβεστών:

Οι πυροσβέστες ερευνούν τον χώρο, καθώς -μεταξύ άλλων- έχει χαρτόκουτα και άδειες συσκευασίες προϊόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα grtimes.gr, ο άνδρας φαίνεται πως ζούσε μέσα στο κατάστημα, το οποίο δεν λειτουργούσε.

Για να δημιουργηθεί μια πυρκαγιά, πρέπει να συνυπάρχουν τρεις παράγοντες:

 • Φωτιά – Σπινθήρας
 • Καύσιμη ύλη
 • Οξυγόνο

Υπάρχουν πυρκαγιές από πρόθεση, από αμέλεια ή από φυσικά καιρικά φαινόμενα (κεραυνός). Ανάλογα με την καύσιμη ύλη, οι πυρκαγιές χωρίζονται σε αστικές και δασικές:

 • Στις αστικές πυρκαγιές, ανάλογα με το τι καίγεται, χρησιμοποιείται και το κατάλληλο μέσο κατάσβεσης. Αν η πυρκαγιά είναι από υγρά καύσιμα, χρησιμοποιείται ειδικός πυροσβεστικός αφρός μαζί με νερό.
 • Για μικρής έκτασης πυρκαγιές, χρησιμοποιείται αφρός ξηράς κόνεως για την γρήγορη κατάσβεση, ενώ για πυρκαγιά σε ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα.
 • Γενικά το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό.
 • Στις δασικές πυρκαγιές, το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό.
 • Το πρώτο πράγμα που κάνει κανείς σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι:
 • Καλεί την πυροσβεστική στον αριθμό τηλεφώνου 199 που είναι για όλη την Ελλάδα και δίνει όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει.
 • Αν είναι δυνατόν, προσπαθούμε να σβήσουμε ή να περιορίσουμε την έκταση της πυρκαγιάς, πάντα όμως με ασφάλεια.
 • Αν υπάρχει κάποιος που χρειάζεται βοήθεια, τον βοηθάμε μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική.

Η επέμβαση των πυροσβεστών στις πυρκαγιές

Σε κάθε πυρκαγιά φτάνοντας τα πυροσβεστικά οχήματα λειτουργούν σαν ομάδα, πάντα όμως την επιχείρηση την συντονίζει κάποιος ανώτερος. Οι πυροσβέστες στις αστικές πυρκαγιές φορώντας τις κατάλληλες στολές (μάσκες οξυγόνου, κράνος, τσεκούρι, σχοινί, φακός και ασύρματος), προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν και μετά σβήνουν τη φωτιά.

Στις δασικές πυρκαγιές, οι πυροσβέστες συνεργάζονται πολύ με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, πάντα όμως με ασφάλεια για τη ζωή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments