Ελλάδα

Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει θέμα πανικού, υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής»

Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει θέμα πανικού, υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής»
Χαρδαλιάς από Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα πιστής τήρησης των υπαρχόντων» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη.

Έκτακτη σύσκεψη για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (4/2) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και τοπικών αρχών και φορέων.

Με το πέρας αυτής, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε στις σύντομες δηλώσεις του ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού. Υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής. Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα πιστής τήρησης των υπαρχόντων. Μέσα από αυτό το πλέγμα αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αύξηση του ιικού φορτίου σε κάποιες περιοχές και στη Θεσσαλονίκη. Με συνεργασία και συνεννόηση θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν την κρίσιμη καμπή».

Στη συνέχεια μετέβη στη ΔΕΘ, όπου ετοιμάζεται το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη.

Σημειώνεται ότι μαζί με τον υφυπουργό Πολιτική Προστασίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Είμαστε εδώ, ο Νίκος Χαρδαλιάς κι εγώ, με εντολή του πρωθυπουργού και είμαστε εδώ για λόγους ανάγκης. Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Και είμαστε εδώ σήμερα για να μην έχουμε ξανά τα ίδια. Ο ιός έχει έναν φίλο, έναν σύμμαχο, που είναι ο συνωστισμός. Σας παρακαλούμε πάρα πολύ, τηρήστε τους κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός από την μεριά του.

Τόνισε, ότι υπάρχει κόπωση και συμπλήρωσε: «Δεν θα αποκλίνουμε από τους κανόνες για να μην υπάρχει διασπορά του ιού. Έχουμε αύξηση κρουσμάτων, δεν έχουμε έκρηξη αυτή τη στιγμή, ωστόσο είμαστε εδώ για να προλάβουμε πιθανή νέα διασπορά και πιθανούς νέους κινδύνους. Οι εμβολιασμοί γίνονται κανονικά, με αρκετά μεγάλη ταχύτητα, σε συνδυασμό πάντα και με τον εφοδιασμό των εμβολίων».

«Κάθε ένα νέο κρούσμα», υπογράμμισε, «κάθε μια εισαγωγή στη ΜΕΘ, κάθε μια εισαγωγή σε απλή κλίνη στο νοσοκομείο εμποδίζει και αναστέλλει τους εμβολιασμούς. Διότι νοσηλευτικό, υγειονομικό προσωπικό ασχολείται με τη νοσηλεία και όχι με τον εμβολιασμό. Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί την υψίστή μας προτεραιότητα».

Στη σύσκεψη πήραν μέρος, επίσης, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, υπηρεσιακοί παράγοντες, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων.

Τι λένε τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του ιού στη χώρα:

Θυμίζουμε ότι χτες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.151 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 159.866, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5999 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50.438 (64.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 246 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
  • 177 (72.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 1.138 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5878 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3457 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments