Video

Ρένα Μόρφη: Αυτό είναι το νέο της τραγούδι

Ρένα Μόρφη: Αυτό είναι το νέο της τραγούδι
Ρένα Μόρφη: Πρόκειται για ένα μουσικό κομμάτι για το οποίο συνεργάστηκε με τους «Los Ángeles Azules».

Η Ρένα Μόρφη, η Ελληνίδα τραγουδίστρια η οποία έχει γίνει γνωστή και με το ψευδώνυμο Σούλη Ανατολή ενώ είναι μέλος του συγκροτήματος Imam Baildi από το 2011, κυκλοφόρησε πριν από ελάχιστες ημέρες, την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου πιο συγκεκριμένα, το νέο της κομμάτι υπό τον τίτλο «Μέχρι το Πρωί».

Πρόκειται για μια μουσική σύμπραξη με τους Los Ángeles Azules, το φημισμένο γκρουπ από το Μεξικό. Τo «Μέχρι το Πρωί» περιέχεται στο δεύτερο album της Ρένας Μόρφη «Σάμπα Τσικίτα». Ο πρωτότυπος τίτλος του τραγουδιού είναι το «Mis Sentimientos». Σύμφωνα με ό,τι αναφέρεται, οι Los Ángeles Azules δέχθηκαν με χαρά τη συνεργασία με την Ελληνίδα τραγουδίστρια για την ηχογράφηση του τραγουδιού τους στα ελληνικά.

Να αναφέρουμε πως το νέο τραγούδι της Ρένας Μόρφη οπτικοποιήθηκε πάνω σε μια υπέροχη ιδέα του Νίκου Κούλογλου και της Κατερίνας Κάραλη.

Πάντως, το «Mis Sentimientos» ασχολείται με τον πόνο της εγκατάλειψης και την ανάγκη της αγάπης ενώ θίγει και το γεγονός ότι κανείς μπορεί να προχωρήσει στον επόμενο έρωτα χωρίς να νοιαστεί για τα συναισθήματα σου. Η απόδοση όμως, που θέλησε να δώσει στα ελληνικά με τους δικούς της στίχους η Ρένα είναι σχεδόν η αντίθετη: «Δεν πρόκειται να ξοδέψω πάνω από ένα βράδυ για να μου αποδείξεις αν αξίζεις και το επόμενο».

Πάντως, από τα σχολικά της χρόνια βρέθηκε δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες όπως τις Βάσω Ζαγόρη, Claudia Delmer, Φώφη Ρούσου, την Έλλη Πασπαλά και τη Νατάσα Φλουρή. Πρωτοεμφανίστηκε τραγουδώντας στο πλάι του Φοίβου Δεληβοριά, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

Από τον Δεκέμβριο 2010, είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi. Μαζί τους συμμετείχε σε μεγάλα Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Lowlands – Ολλανδία (2012), το South by Southwest Festival – Αμερική (2013), το International Jazz Festival – Μοντρεάλ (2014) και το Sziget – Ουγγαρία (2012 , 2015), ενώ έχουν πραγματοποιήσει έξι ευρωπαϊκές περιοδείες σε Κύπρο, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Σκωτία, Νορβηγία, Καλαμάτα, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, ΗΠΑ, Καναδά, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Κίνα, Σκόπια, Τουρκία και μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το 2016, κυκλοφόρησε τον πρώτο της προσωπικό δίσκο με τίτλο «Σούλη Ανατολή». Η Σούλη Ανατολή είναι μια φανταχτερή, πανεποχική λαϊκή ντίβα αλλά και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της όταν ήταν τραγουδίστρια στον Βόλο τη δεκαετία του 1950. Το τραγούδι που ξεχώρισε από το δίσκο της και την έκανε ευρέως γνωστή είναι το «Όταν σου χορεύω». Παράλληλα, κάνει μεταγλωττίσεις τραγουδιών σε ταινίες της Disney και της Μattel. Έχει ερμηνεύσει μεταξύ άλλων τα τραγούδια ελληνικής μεταγλώττισης της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μαλλιά Κουβάρια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments