Ελλάδα

Lockdown: Κλείδωσαν τα μέτρα για Αττική – Απαγόρευση μετά τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα

Lockdown: Κλείδωσαν τα μέτρα για Αττική – Απαγόρευση μετά τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα
Lockdown: Το Σαββατοκύριακο θα είναι όλα κλειστά. Επίσης, το Σαββατοκύριακο θα ισχύει απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα.

Για οκτώ και πλέον ώρες συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων που καλείται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση δύσκολες αποφάσεις για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων.

Oι λοιμωξιολόγοι καταλήγουν να εισηγηθούν νέα μέτρα για την Αττική για να περιοριστεί ο κορωνοϊός και αυτά είναι τα εξής:

  • Click away στα καταστήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή (ίσχυε για τις «κόκκινες» περιοχές με βάση τα τελευταία μέτρα για όλες τις ημέρες, μαζί με click in shop).
  • Κλειστά τα καταστήματα το Σαββατοκύριακο.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα (για την Αττική εδώ και μία εβδομάδα ήταν από τις 21:00, ενώ σε άλλες «κόκκινες» περιοχές από τις 18:00).
  • Ανοιχτά παραμένουν τα Γυμνάσια και κλειστά παραμένουν τα λύκεια (όπως ισχύει στις «κόκκινες» περιοχές).
  • Yπενθυμίζεται ότι οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης από τον Νίκο Χαρδαλιά για τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής (05/02), έχουν πάρει αναβολή μέχρι νεωτέρας, καθώς η μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής των 32 ειδικών του Υπουργείου Υγείας αδυνατεί να καταλήξει σε απόφαση για νέα μέτρα για την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της επιτροπής εξελίχθηκε σε θρίλερ από νωρίς, καθώς διατυπώνονται έντονες διαφωνίες για τους κλάδους και τις δραστηριότητες που θα πρέπει να κλείσουν, με αρκετούς στην επιτροπή να επιμένουν στην ανάγκη να ληφθεί απόφαση για καθολικό lockdown στην Αττική με κλείσιμο σχολείων και λουκέτο στο λιανεμπόριο, δηλαδή κλειστά καταστήματα χωρίς click away ή click inside (click in shop).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments