Ελλάδα

Μόσιαλος κορωνοϊός: «Αρκετά με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου»

Μόσιαλος κορωνοϊός: «Αρκετά με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου»
Μόσιαλος κορωνοϊός: Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας σχολιάζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις ειδήσεις για την πανδημία σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Ηλίας Μόσιαλος συνηθίζει να ενημερώνει μέσω του Facebook για τις εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα της πανδημίας, όλο αυτό το διάστημα. Γράφει την άποψή του γύρω από τα επιστημονικά δεδομένα και μεταφέρει εκτιμήσεις άλλων επιστημόνων.

Αυτή τη φορά ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας θέλησε να τονίσει ότι πρέπει να σταματήσει η συνεχής τρομολαγνεία και η καλλιέργεια του φόβου γύρω από τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό, ενώ δηλώσει αισιόδοξος λόγων των εμβολιασμών που έχουν ξεκινήσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

«Ζούμε με τον ιό για ένα περίπου χρόνο. Με φόβο και πολλούς περιορισμούς. Είναι λογικό να έχουμε κουραστεί. Να μη θελουμε άλλους περιορισμούς. Να θελουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα των κοινωνικών μας σχέσεων, στη δυνατότητα να ταξιδεύουμε, να βλέπουμε τους φίλους μας, να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας μέρη.

Τώρα όμως έχουμε αρκετά αποτελεσματικά εμβόλια. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην παραγωγή τους και στη διανομή τους. Αλλά τους επόμενους μήνες τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν. Και θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις θετικές επιπτώσεις των εμβολιασμών και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες. Μέχρι τότε όμως πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε προσεκτικά τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και της υγείας των δικών μας ανθρώπων, της υγείας όλων των Ελλήνων πολιτών. Με συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των πολιτικών ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Αρκετά όμως με τη συνεχή τρομολαγνεία και την καλλιέργεια του φόβου. Δεν βοηθά σε τίποτα. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεχής και αντικειμενική ενημέρωση για την πανδημία και τις επιστημονικές εξελίξεις. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες ελπίδας, όχι φόβου».

Η ανάρτηση του καθηγητή στο Facebook

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου έρχεται την ώρα που συνεχίζεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, όπου συζητώνται τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται να «κλειδώνει» το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 για την Αττική τα Σαββατοκύριακα, ενώ προς το ολικό lockdown πάνε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιος Νικόλαος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments