Διεθνή

Johnson & Johnson εμβόλιο: Αίτημα από την εταιρία για την έγκριση του στις ΗΠΑ

Johnson & Johnson εμβόλιο: Αίτημα από την εταιρία για την έγκριση του στις ΗΠΑ
Johnson & Johnson εμβόλιο: Η κίνηση αυτή για την έγκρισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνει τις ελπίδες για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νέο εμβόλιο ρίχνεται στη “μάχη” κατά του κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε χτες (4/2) η Johnson & Johnson, υπέβαλε αίτηση στον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την έγκριση για επείγουσα χρήση του μονοδοσικού εμβολίου της κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ και ότι θα υποβάλει αίτηση και στις ευρωπαϊκές αρχές τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η αίτηση της φαρμακευτικής εταιρείας στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές ακολουθεί την ανακοίνωση στις 29 Ιανουαρίου από την εταιρεία ότι το εμβόλιό της είχε αποτελεσματικότητα 66% στην πρόληψη της λοίμωξης στην μεγάλη παγκόσμια δοκιμή που έκανε.

Ο FDA ανακοίνωσε χθες ότι προγραμμάτισε να συνέλθει η Συμβουλευτική Επιτροπή του Εμβολίων και Συναφών Βιολογικών Προϊόντων στις 26 Φεβρουαρίου για να συζητήσει το αίτημα της εταιρείας για την έγκριση για επείγουσα χρήση του εμβολίου της στις ΗΠΑ. Τα εμβόλια κατά της COVID-19 των Pfizer Inc/BioNTech SE και της Moderna Inc έλαβαν έγκριση για χορήγηση στις ΗΠΑ μια ημέρα μετά την σύνοδο της επιτροπής αυτής.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των προμηθειών και να απλουστεύσει την εκστρατεία ανοσοποίησης στις ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών που υπάρχουν για νέες εξάρσεις του ιού λόγω του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία και του ενδεχομένου να είναι χαμηλότερη η αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων κατά του παραλλαγμένου στελέχους που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, αυτό των Pfizer/BioNTech και αυτό της Moderna, το εμβόλιο της J&J χορηγείται σε μία μόνο δόση ή δεν χρειάζεται να αποσταλεί σε συνθήκες βαθείας κατάψυξης. Μετά την υποβολή του αιτήματος για έγκριση, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ θα χρειαστεί χρόνο για να αναλύσει τα δεδομένα και θα συνέλθει η συμβουλευτική επιτροπή. Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της εταιρείας Πολ Στόφελς δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η J&J ήταν σε τροχιά για τη διάθεση του εμβολίου της τον Μάρτιο.

Μετά την έγκριση του εμβολίου της J&J κατά της COVID-19 για επείγουσα χρήση, “είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την αποστολή”, αναφέρει ο Στόφελς στην ανακοίνωση της εταιρείας για την υποβολή του αιτήματος έγκρισης στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν συμφωνήσει να καταβάλουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για 100 εκατομμύρια δόσεις του σκευάσματος. Επίσης έχουν την επιλογή για την αγορά επιπρόσθετων 200 εκατομμυρίων δόσεων. Η εταιρεία από την πλευρά της δήλωσε ότι έχει δόσεις που είναι έτοιμες για παράδοση μόλις δοθεί η έγκριση. Ο στόχος της είναι να παραδώσει 1 δισεκατομμύριο δόσεις το 2021 από την παραγωγή της στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική και την Ινδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments