Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται σήμερα οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται σήμερα οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού
Επίδομα 534 ευρώ: Χρήματα θα λάβουν σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Χρήματα θα λάβουν σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

Αναλυτικά οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα: artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Όσοι δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Επιπλέον, χθες Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η πληρωμή για τις αναστολές Ιανουαρίου και οι δικαιούχοι του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Ειδικότερα καταβλήθηκαν 313,13 εκατ. ευρώ σε 662.132 δικαιούχους.

Αναλυτικά οι πληρωμές που ολοκληρώθηκαν:

  • Για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ανεστάλησαν τον Ιανουάριο του 2021, καταβλήθηκαν  306,43 εκατ. ευρώ σε 623.557 δικαιούχους.
  • Σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο 2020 καταβλήθηκαν 5,89 εκατ. ευρώ σε 19.288 δικαιούχους για την πληρωμή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας.
  • Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για το Δεκέμβριο 2020 στο πλαίσιο του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που αφορά σε καταβολή 800.985 ευρώ σε 19.287 δικαιούχους.

Όλες οι λεπτομέρειες για τις δηλώσεις αναστολών του Φεβρουαρίου

Μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση προαναγγελίας για τις συμβάσεις εργασίας που τίθενται σε αναστολή εργασίας για την περίοδο 1-5 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, επανέρχεται η διαδικασία εκ των προτέρων υποβολής εντύπων μεταβολής κατάστασης του προσωπικού των επιχειρήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», για όλες τις περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, εργαζόμενοι που τίθενται για πρώτη φορά σε αναστολή εργασίας θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.yeka.gr, μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους.

Εργαζόμενοι, που έχουν τεθεί σε αναστολή και στο παρελθόν δεν χρειάζεται να προβούν στην υποβολή δήλωσης εκτός εάν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού του (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments