Οικονομία

Συντάξεις Μαρτίου 2021: Ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για κάθε ταμείο

Συντάξεις Μαρτίου 2021: Ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για κάθε ταμείο
Συντάξεις Μαρτίου 2021: Χρήματα θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς συνταξιούχοι, καθώς τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τις συντάξεις του Μαρτίου.

Χρήματα θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς συνταξιούχοι, καθώς τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τις συντάξεις του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία θα ξεκινήσει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στις 26 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισαν η καταβολή των επικουρικών συντάξεων να πραγματοποιείται μαζί με τις κύριες.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμές για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις

  • Στις 23 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 24 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ

Τι άλλαξε στις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με τον Νόμο 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζονται τα εξής:

  • Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
  • Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Δεν θα υπάρξει αλλαγή στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνος Τσακλόγλου από το βήμα της Βουλής προ ημερών απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τα μεταβατικά όρια ηλικίας που προβλέπει ο νόμος 4336/2015 και ανέφερε ότι δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε: «Είναι σε κάθε περίπτωση σαφές ότι τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν επηρεάζονται και οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα ασκήσουν όποτε το θελήσουν. Αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μεταβατικά όρια ηλικίας που προβλέπει ο νόμος 4336/2015 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments