Οικονομία

Σταϊκούρας: Έρχεται ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας με τρία δις

Σταϊκούρας: Έρχεται ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας με τρία δις
Σταϊκούρας: Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχυθεί περαιτέρω η πραγματική οικονομία τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχυθεί περαιτέρω η πραγματική οικονομία τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα το συνολικό κυβερνητικό πακέτο μέτρων στήριξης το 2020 ανήλθε στα 24 δις, ενώ για το 2021, έχουν δοθεί 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πότε οι πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής

Την προσεχή εβδομάδα θα πληρωθούν 250 εκατομμύρια ευρώ από την Πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία, όπως υποστήριξε, είχε βελτιωμένο αλγόριθμο. «Όλες οι επιχειρήσεις έλαβαν 1000 ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές, πήραν 2000 και 4000 ευρώ αντίστοιχα».

Για ότι αφορά στις επιχειρήσεις που έμειναν εκτός της επιστρεπτέας προκαταβολής, έκανε λόγο ότι «οι επιχειρήσεις που έμειναν εκτός οι ίδιες δήλωσαν υψηλότερο τζίρο το 2020 από το 2019». Για το ενδεχόμενο να μην επιστραφούν τμήματα από κάποιες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής είπε ότι «σχεδιάζουμε διάφορα».

Επιδότηση πάγιων δαπανών

Ο κ. Σταϊκούρας, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι υπάρχει στο τραπέζι ένα μέτρο στήριξης για τις πάγιες δαπάνες των επιχειρήσεων. « Είναι ένα νέο μέτρο που θα υλοποιήσουμε, το συζητάμε με την ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού. Αφορά την κάλυψη των παγίων δαπανών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον Μάρτιο 2020 και όλο το 2021».

Όπως είπε, η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, αφορά ποιες θα είναι οι μορφές των δαπανών που θα καλύπτονται αλλά και ποιο θα είναι το ποσοστό στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τέλος, για το θέμα των επιταγών, ανέφερε, ότι η σχετική διάταξη ψηφίστηκε την Πέμπτη και πήρε ΦΕΚ. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να υλοποιηθεί από το τραπεζικό σύστημα» σχολίασε, λέγοντας ότι η διάταξη έχει αναδρομική ισχύ.

Μείωση ενοικίου

Σχετικά με την απαλλαγή των ενοικίων για τον μήνα Μάρτιο, ξεκαθάρισε, ότι με τα σημερινά δεδομένα το μέτρο επεκτείνεται στους κλειστούς κλάδους με κυβερνητική εντολή, άρα συμπεριλαμβάνει και άλλα κλειστές επιχειρήσεις πέραν της εστίασης.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Νέα μέτρα στήριξης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, σύμφωνα όσα δήλωσε χθες σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προ ημερών από τον πρωθυπουργό.

Προανήγγειλε συνέχιση και ενίσχυση του μέτρου της «επιστρεπτέας προκαταβολής» ενώ άφησε ανοικτό το θέμα νέων ρυθμίσεων οφειλών, λέγοντας ότι αυτό θα συζητηθεί μόλις σταματήσουν οι αναστολές φορολογικών και δανεικών υποχρεώσεων τον Απρίλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments