Ελλάδα

Ασπρόπυργος τώρα: Εικόνες καταστροφής στον υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ

Ασπρόπυργος τώρα: Εικόνες καταστροφής στον υποσταθμό της ΑΔΜΗΕ
Ασπρόπυργος τώρα: Μεικτό κλιμάκιο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστική διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Αποκαΐδια και εικόνες καταστροφής έρχονται από τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου την επόμενη μέρα της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε ύστερα από έκρηξη στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/2), αφήνοντας πίσω της τεράστιες ζημιές.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον ΣΚΑΪ “υπήρξε πυρκαγιά σε μετασχηματιστή της εγκατάστασης. Συμμετείχαν πολλές δυνάμεις, καθώς εξελίχθηκε σε δύσκολη πυρκαγιά. Δεν υπήρξε κάποιος που να κινδύνευσε. Οι ζημιές φαίνεται να είναι μεγάλες”.

Μεικτό κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή, που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά, η οποία με τη σειρά της βύθισε στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν δύο ειδικά πυροσβεστικά οχήματα κατάσβεσης πυρκαγιών σε διυλιστήρια και δυνάμεις της 1ης ΕΜΑΚ. Επίσης, συνδρομή παρείχε η Πολιτική Προστασία με 4 υδροφόρες ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η διακοπή ρεύματος διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, και 55 λεπτά στην Ανατολική Πελοπόννησο. Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, η βλάβη αποκαταστάθηκε. Διακοπή ρεύματος υπήρξε στο κέντρο της Αθήνας και στη Νέα Σμύρνη, το Αιγάλεω, τον Κορυδαλλό, τον Πειραιά, το Φάληρο. Στη Δυτική Αττική σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Προβλήματα παρατηρήθηκαν και αλλού και συγκεκριμένα στην Κόρινθο, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Αίγινα, τον Πόρο, το Αγκίστρι και την Σαλαμίνα.

Εξ αιτίας του μπλακ άουτ οι Πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 18 περιπτώσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες στις περιοχές: Καλλιθέα, Καισαριανή, Κεραμικός, Πετράλωνα, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Κορυδαλλός. Στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) παραμένει η Πυροσβεστική για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο:

Από τη διακοπή, όπως καταγγέλλει η ΠΕΟΔΗΝ καταστράφηκαν κάποιες δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο. «Το Δρομοκαΐτειο είναι εμβολιαστικό κέντρο παρ’ ότι είναι ειδικό νοσοκομείο. Χθες βράδυ με τη διακοπή ρεύματος αν και λειτούργησε η γεννήτρια έπαθε βλάβη ο πίνακας και σταμάτησε η λειτουργία του ψυγείου που ήταν φυλαγμένα 11 φιαλίδια εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Σύνολο 66 δόσεις εμβολίου. Οι εν λόγω 66 δόσεις καταστράφηκαν. Αναμένονται νέα εμβόλια για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που έχουν ραντεβού και ήδη τώρα περιμένουν στο εμβολιαστικό κέντρο» λέει στο pagenews.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις ζημιές και τη πυρκαγιά:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments