Ελλάδα

Διακοπή ρεύματος Ασπρόπυργος: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο

Διακοπή ρεύματος Ασπρόπυργος: Καταστράφηκαν 66 δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο
Διακοπή ρεύματος Ασπρόπυργος: Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διακοπή ρεύματος προκλήθηκε το βράδυ της Κυριακής (7/2) από πυρκαγιά που ξέσπασε στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά, η οποία με τη σειρά της βύθισε στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο. 

Από τη διακοπή, όπως καταγγέλλει η ΠΕΟΔΗΝ καταστράφηκαν κάποιες δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο.

“Το Δρομοκαΐτειο είναι εμβολιαστικό κέντρο παρ’ ότι είναι ειδικό νοσοκομείο. Χθες βράδυ με τη διακοπή ρεύματος αν και λειτούργησε η γεννήτρια έπαθε βλάβη ο πίνακας και σταμάτησε η λειτουργία του ψυγείου που ήταν φυλαγμένα 11 φιαλίδια εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Σύνολο 66 δόσεις εμβολίου. Οι εν λόγω 66 δόσεις καταστράφηκαν. Αναμένονται νέα εμβόλια για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που έχουν ραντεβού και ήδη τώρα περιμένουν στο εμβολιαστικό κέντρο” λέει στο pagenews.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Τι συνέβη στον Ασπρόπυργο:

Λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου δεν είχαν ρεύμα λόγω πυρκαγιάς που προκλήθηκε στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με όσα εκτιμά η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή προκάλεσε μια τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά, η οποία με τη σειρά της βύθισε στο σκοτάδι Αττική και Πελοπόννησο. Διευκρινίζεται ότι από το συμβάν δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες.

Συγκεκριμένα, έμειναν έως και μία ώρα στο σκοτάδι το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Νέα Σμύρνη, Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο. Στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα δεν είχαν επίσης ρεύμα, ενώ επανήλθε αργά τη νύχτα. Προβλήματα όμως παρατηρήθηκαν και αλλού και συγκεκριμένα στην Κόρινθο, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, την Αίγινα, τον Πόρο, το Αγκίστρι και την Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα επιχείρησαν άμεσα στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αμέσως μετά την τεράστια έκρηξη. Στη διάρκεια της νύχτας όλα τέθηκαν υπό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η οποιαδήποτε αναζωπύρωση.

Επίσης, κλιμάκιο του Δημόκριτου μετέβη άμεσα στον Ασπρόπυργο για να διαπιστώσει την τοξικότητα του νέφους. Λόγω της έκρηξης επικράτησε ανησυχία και στα διυλιστήρια, τα οποία ευτυχώς δεν επηρεάστηκαν εν τέλει κάπου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, με τον πρώτο στις σύντομες δηλώσεις του να σημειώνει, «θα δούμε τι έχει συμβεί αφού πρώτα αποκαταστήσουμε την βλάβη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments