Ελλάδα

Κορωνοϊός Κρήτη: Κρούσματα σε χωριό του Ηρακλείου – Κάνουν έκκληση για τεστ οι κάτοικοι

Κορωνοϊός Κρήτη: Κρούσματα σε χωριό του Ηρακλείου – Κάνουν έκκληση για τεστ οι κάτοικοι
Κορωνοϊός Κρήτη: Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του χωριού.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο αφού μια οικογένεια 4 ατόμων εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό. Οι κάτοικοι ανησυχούν, καθώς τις προηγούμενες μέρες έφυγε από τη ζωή μια ηλικιωμένη συγχωριανή τους, η οποία είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, έδωσε μάχη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο πρόεδρος του χωριού, Μηνάς Ανδρεαδάκης σε ανακοίνωσή του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει: «Εδώ και ένα μήνα, οι κάτοικοι του Ευαγγελισμού, είμαστε εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού. Συγκεκριμένα, έχουμε επιβεβαιωμένα από κρατικές υπηρεσίες κρούσματα κορωνοϊού. Ως πρόεδρο της Κοινότητας, δεν με ενημέρωσε κανένας προκειμένου να καθοδηγήσω τους χωριανούς για να μην αυξηθούν τα κρούσματα.

Έχω απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αντιμετώπισης του κορονοϊού και δεν βρίσκω ανταπόκριση από πουθενά και από κανένα. Έπειτα από ενέργειες του δημάρχου κ. Φραγκάκη Μανώλη, μου είπαν να πω  στους δημότες μου να πάνε την ερχόμενη Τρίτη, 9 Φεβρουρίου 2021, ώρα 10 το πρωί, σε πλατεία στο Αρκαλοχώρι να κάνουνε τέστ. Οι δημότες μου αδυνατούν να πάνε στο Αρκαλοχώρι και απαιτούν να έρθει, επειγόντως στον Ευαγγελισμό κλιμάκιο για τέστ. Πρέπει επιτέλους, κάποιοι να συνέλθουν ή να παραιτηθούν».

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, στο χωριό μένουν κυρίως μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι που αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω και των μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του χωριού αναφέρει ακόμα ότι σε επικοινωνία του με το αστυνομικό τμήμα, του ανέφεραν ότι δεν έχουν ενημερωθεί από την Πολιτική Προστασία για να επιτηρούν αν τηρούνται τα μέτρα από όσους νοσούν στο συγκεκριμένο χωριό. Χαρακτηριστικά γράφει ότι: «ήρθα σε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές και μου απάντησαν ότι μας έρχονται παραγγελίες για την παρακολούθηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά μετά από ένα μήνα από την ημέρα που επιβεβαιώθηκε το κρούσμα. Δηλαδή, κατόπιν εορτής».

Τι γίνεται με τα τεστ στον συγκεκριμένο Δήμο

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, ο «Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), θα πραγματοποιήσει δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid covid-19 test) στο Αρκαλοχώρι, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 με ώρα έναρξης 09.30 στην πλατεία Ελευθερίας στο Αρκαλοχώρι.

Για τη διενέργεια της εξέτασης οι πολίτες θα πρέπει, απαραίτητα:

  • Να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης τους (Α.Μ.Κ.Α.).
  • Να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
  • Να έχουν στείλει τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση.

Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ενώ για την ασφαλή υλοποίησης της δράσης παρακαλούνται οι πολίτες να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις αναγκαίες αποστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments