Lifestyle

OPEN τηλεθέαση: Η δυσάρεστη έκπληξη και το τεχνικό λάθος

OPEN τηλεθέαση: Η δυσάρεστη έκπληξη και το τεχνικό λάθος
OPEN τηλεθέαση: Στην αρχή φάνηκε ότι σημείωσε πολύ χαμηλά ποσοστά αλλά διορθώθηκε το λάθος.

Για πολύ χαμηλά νούμερα στο OPEN, μεταξύ 0% και 4,6% στην καλύτερη περίπτωση στο νεανικό κοινό, έκανε λόγο το «ραβασάκι» από τη Nielsen αλλά εν τέλει, όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για τεχνικό λάθος. Πιο συγκεκριμένα, τόσο το OPEN όσο και όλα τα κανάλια έλαβαν το ενημερωτικό σημείωμα από την εταιρεία που μετρά την τηλεθέαση και είδαν τα νούμερά τους ασυνήθιστα περίεργα.

Έτσι καταλάβαν, ειδικότερα στο κανάλι της Παιανίας, ότι επρόκειτο για λάθος στη μέτρηση της τηλεθέασής του καθώς τα ποσοστά του κυμαίνονταν μεταξύ 0% και 4,6% στην καλύτερη περίπτωση στο νεανικό κοινό ενώ ανάλογα ήταν και τα ποσοστά στο σύνολο του κοινού για όλες τις εκπομπές και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Από τη μεριά της και σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση που ακολούθησε, η εταιρεία μετρήσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς τόνισε πως τα στοιχεία τηλεθέασης του OPEN της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου ήταν λανθασμένα και αυτό οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε με τα λεγόμενα «others κανάλια» στα οποία περιλαμβάνονται τα υπόλοιπα κανάλια μικρότερης εμβέλειας καθώς και η συνδρομητική τηλεόραση Cosmote TV και NOVA.

Πάντως, εν τέλει έφτασαν στους αρμόδιους και τα σωστά νούμερα και ουδεμία σχέση είχαν με τα λανθασμένα ενώ ήταν ένα λάθος που δεν επηρέασε τις τηλεθεάσεις των άλλων καναλιών.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η Σίσσυ Χρηστίδου και το «Έλα Χαμογέλα» πέτυχαν την ανατροπή στην τηλεθέαση, το πρωί της Κυριακής. Η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή κατάφερε να τερματίσει πρώτη στο δυναμικό κοινό, παρά τον έντονο ανταγωνισμό κυρίως από τον «βασιλιά» της ζώνης, τον Νίκο Μάνεση.

Το «Έλα Χαμογέλα» λοιπόν, σημείωσε ποσοστό 22,9% στο δυναμικό κοινό, ενώ έφτασε σε τέταρτο  στο 26,8% και κατάφερε έστω και με μικρή διαφορά να περάσει στην πρώτη θέση. Η τηλεθέαση αναλυτικά:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΕΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ 22,9% ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ 22,3% ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΡΕΑ 6.7% ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΟΝ 3.1%

ΓΕΝΙΚΟ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ 23,6% ΕΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ 15,3% ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΡΕΑ 15.3% ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΟΝ 4.8%

Να σημειωθεί βέβαια πως τα στοιχεία τηλεθέασης είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments