Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για όσους πήραν δεύτερη ευκαιρία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για όσους πήραν δεύτερη ευκαιρία
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι σήμερα θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ , μετά την παράταση που δόθηκε, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι επιχειρήσεις που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Μέχρι σήμερα θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ , μετά την παράταση που δόθηκε, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους οι επιχειρήσεις που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5.

Ποιοι έχουν μέχρι σήμερα «δεύτερη ευκαιρία»

Mέχρι σήμερα 8 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλλουν αίτηση :

  • οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020, καθώς και οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν έναρξη εργασιών από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, και οι οποίες ανήκουν σε κλάδους που επλήγησαν άμεσα την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 ( λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, μεταφορές και άλλοι κλάδοι που ήταν κλειστοί με κρατική εντολή την εν λόγω περίοδο), ανεξαρτήτως του κύκλου εργασιών τους ή των ακαθάριστων εσόδων τους.
  • οι επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν τα στοιχεία του τζίρου ολοκλήρου του έτους 2020, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport”, αλλά δεν υπέβαλαν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

Πότε θα πληρωθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Ο έκτος κύκλος της επιστρεπτέας εκτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ και αφορά στην απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου. Οι ενισχύσεις θα δοθούν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7

Στο 1 δισ. η επιστρεπτέα 7. Ο έβδομος κύκλος θα αφορά την απώλεια τζίρου ολόκληρου του πρώτου τριμήνου το 2021 και η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει εντός Απριλίου.

Εξετάζεται μη επιστροφή του ποσού των πρώτων κύκλων επιστρεπτέας προκαταβολής

Με κοινή υπουργική απόφαση αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 19 Ιανουαρίου 2021 στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα αλλά δεν συμπλήρωσαν μέχρι τότε τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε προ ημερών ότι σε συνέχεια και αποφάσεων της ΕΕ, ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες, μπορεί να υπάρξει μη επιστρεπτέο κομμάτι και στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή των τριών πρώτων κύκλων του προγράμματος, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχει πολλαπλή στήριξη σε όσους δοκιμάζονται, με κάλυψη μεταξύ άλλων και παγίων δαπανών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments