Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμφανίζει πρόσωπο αναλγησίας»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμφανίζει πρόσωπο αναλγησίας»
Νάσος Ηλιόπουλος: Για λογική της κυβέρνησης που θέλει την κοινωνία να διαιρείται, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρεται μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. Όπως λέει, «το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που προσπάθησε να επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης στη χώρα απέτυχε παταγωδώς και την πληρώνουμε όλοι μας» ενώ καλεί τον πρωθυπουργό «να αποδεχτεί τη μεγάλη ήττα του».

Ο κ. Ηλιόπουλος επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση που «συνεχίζει να εμφανίζει πρόσωπο αναλγησίας» και την κατηγορεί για λογική που θέλει την κοινωνία να διαιρείται «στον κόσμο που παραδίδεται στη μοίρα της λεγόμενης ‘ατομικής ευθύνης’ όπου επικρατεί η αρχή ‘ο σώζων εαυτόν σωθήτω’ και στην ελίτ, τους λίγους προνομιούχους, συναγελάζοντες με τον κ. Μητσοτάκη». Σημειώνει ότι «πέρασε ένας χρόνος που βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας και ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να ενισχύσει το σύστημα υγείας», κατηγορώντας τη ότι «λόγω ιδεοληψίας τα νοσοκομεία αφέθηκαν στην τύχη τους».

Επιπλέον υποστηρίζει ότι «οι χώροι εργασίας δεν προστατεύτηκαν με ελέγχους από το σώμα επιθεωρητών, το οποίο αντί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού σχεδίου, είναι σε αποσύνθεση» και τονίζει ότι «μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση αφήνει χιλιάδες πολιτών να στοιβάζονται καθημερινά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας, έχει πρωτοστατήσει στη κίνηση για άρση της πατέντας στα εμβόλια, ενώ, όπως λέει, ο πρωθυπουργός τη χλευάζει, «απομονώνοντας τη χώρα από την ευρωπαϊκή συζήτηση». Μεταξύ άλλων υπογραμμίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για περιορισμό της ύφεσης και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: κούρεμα του αρχικού κεφαλαίου σε χρέη με στόχο να μη γιγαντωθεί και πάλι το ιδιωτικό χρέος, παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης, μη επιστρεπτέα ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων.

Πρόεδρος φαρμακοβιομηχάνων: Δεν είναι εφικτή η παραγωγή εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων, έχει εξηγήσει ότι η πρόταση για παραγωγή εμβολίων στην Ελλάδα άμεσα, είναι μη εφικτή. Είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας: «Η διαδικασία όπου κάποιος μπορεί να εμπλακεί και να παράξει εμβόλια, τα οποία θα έρθουν από τρίτους, είναι μια πολύ χρονοβόρα. Το βασικό κομμάτι είναι η πρώτη ύλη, και την πρώτη ύλη την έχει μόνο η εταιρία που είναι παραγωγός. Δηλαδή και την πατέντα να δώσει και τη φόρμουλα, το θέμα είναι ποιος θα έχει την πρώτη ύλη. Άρα αν πάρουμε την πρώτη ύλη τώρα θέλουμε τουλάχιστον 8 με 10 μήνες για την επόμενη διαδικασία και ίσως και παραπάνω, διότι χρειάζονται κάποια εξειδικευμένα μηχανήματα, τα οποία είναι πολύ πιθανό με τη ζήτηση που υπάρχει τώρα να μην υπάρχουν. Νομίζω λοιπόν πως είναι κάτι που δεν θα υπάρξει λύση μέσα στην Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments