Ελλάδα

Κλειστά σχολεία αύριο: Δείτε τις περιοχές – Τι θα ισχύει από την Πέμπτη

Κλειστά σχολεία αύριο: Δείτε τις περιοχές – Τι θα ισχύει από την Πέμπτη
Κλειστά σχολεία αύριο: Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το 0,75% των σχολείων είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του όσον αφορά τα σχολεία ανέφερε: «όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους».

Αύριο Τετάρτη το πρωί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν, όπως τις προηγούμενες μέρες αφού δεν θα έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του καθολικού lockdown κάτι που θα ισχύει από την Πέμπτη 11/2 και μέχρι τις 28/2.

Τι θα γίνει, όμως, από την Πέμπτη; Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το πρωί θα λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και το μεσημέρι τα Δημοτικά,  εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία, ενώ από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ

Σημειώνεται ότι για τους γονείς θα δοθεί άδεια ειδικού σκόπου. Πρόκειται για το μοντέλο που ακολουθήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μέχρι τις 9/2 στις 20:45, τα σχολεία που είναι κλειστά σε όλη τη χώρα λόγω Covid-19 είναι το 0,7571%. Αν το εξετάσουμε ανά τμήματα, τότε το ποσοστό είναι 0,4500%. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποια σχολεία είναι κλειστά στην επίσημη σελίδα του υπουργείου εδώ.

Στην ίδια σελίδα, το υπουργείο έχει αναπτύξει μια εφαρμογή με έναν χάρτη που δείχνει ποια σχολεία ή ποια τμήματα μένουν κλειστά.

Τα μέτρα που θα ισχύουν σε αυτό το διάστημα στην Αττική θα εξειδικεύσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσήμερι.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

Σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική από Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα εξειδικεύσει τα μέτρα προς εφαρμογή, αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 12.00, από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά την ενημέρωση από τον Υφυπουργό, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments