Διεθνή

Κόμπι Μπράιαντ: Ανατροπή με την πτώση του ελικοπτέρου – Τι αναφέρει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων

Κόμπι Μπράιαντ: Ανατροπή με την πτώση του ελικοπτέρου – Τι αναφέρει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων
Κόμπι Μπράιαντ: Όλα δείχνουν ότι ο χειριστής του ελικοπτέρου έχασε τον προσανατολισμό του. Δεν υπήρχε μηχανική βλάβη, όπως αρχικά είχε ειπωθεί.

Ανατροπή υπάρχει στην υπόθεση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του Τζιάνα και άλλων επτά ανθρώπων τον Ιανουάριο του 2020 μετά την πτώση του ελικοπτέρου που τους μετέφερε.

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ερευνητές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο πόρισμα, ο πιλότος του ελικοπτέρου «πέταξε» ανάμεσα στα σύννεφα και υπέστη «χωρικό αποπροσανατολισμό», σε μια «προφανή παραβίαση των ομοσπονδιακών προτύπων».

Μέχρι τώρα, η πιο πιθανή εξήγηση για το δυστύχημα ήταν ότι ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε ως αποτέλεσμα της κακής ορατότητας που προκλήθηκε από πυκνή ομίχλη, λόγω της οποίας άλλα εναέρια μέσα είχαν μείνει καθηλωμένα στο έδαφος το μοιραίο πρωινό. Παράλληλα, δεν υπήρξε ποτέ καμία ένδειξη μηχανικής βλάβης.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ρόμπερτ Σάμβαλτ ανέφερε ότι ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν «πιθανόν αποπροσανατολίστηκε και δεν ήταν σε θέση να δει που κατευθύνεται» λόγω των νεφών και της πυκνής ομίχλης, μέσα στα οποία βρέθηκε το ελικόπτερο στις 26 Ιανουαρίου του 2020.

«Ο χωρικός αποπροσανατολισμός είναι η ισχυρή, παραπλανητική αίσθηση που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε έναν πιλότο, ο οποίος εκτελεί μια πτήση, έχοντας χάσει οπτικές αναφορές», υπογράμμισε ο Σάμβαλτ, προσθέτοντας πως ο Ζομπαγιάν «πετούσε» με κανόνες οπτικής πτήσης και, κατά, συνέπεια θα έπρεπε να βλέπει πού κατευθύνεται». Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη, από τη στιγμή που το ελικόπτερο ανέβηκε απότομα, χάθηκε μέσα στα σύννεφα και στη συνέχεια, έπεσε στους λόφους της Νότιας Καλιφόρνιας.

Μάλιστα, αρχικά είχε κυκλοφορήσει και η φήμη ότι ο «Black Mamba», αν και γνώριζε για τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πίεζε από την πλευρά του να γίνει κανονικά η πτήση. Ωστόσο, ύστερα από την εξέταση των στοιχείων κατά τη διάρκεια των ερευνών, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments