Οικονομία

Συντάξεις Μαρτίου 2021: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Όλες οι ημερομηνίες

Συντάξεις Μαρτίου 2021: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Όλες οι ημερομηνίες
Συντάξεις Μαρτίου 2021: Πληρωμές θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες για χιλιάδες συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου 2021.

Πληρωμές θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες για χιλιάδες συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου 2021.

Η διαδικασία πληρωμής θα ξεκινήσει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.  Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισαν η καταβολή των επικουρικών συντάξεων να πραγματοποιείται μαζί με τις κύριες.

Οι ημερομηνίες πληρωμών για κύριες και επικουρικές συντάξεις όλων των Ταμείων

  • Στις 23 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 24 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 25 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ

Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην καταβολή των συντάξεων ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με τον Νόμο 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζονται τα εξής:

  • Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.
  • Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την έκδοση των προσωρινών συντάξεων.

Ο κ. Τσακλόγλου απαντώντας σχετικά με την έκδοση των προσωρινών συντάξεων αναφέρθηκε στις σημαντικές νομοθετικές βελτιώσεις που έκανε η κυβέρνηση στο θέμα αυτό επισημαίνοντας τα εξής: «Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η αύξηση των ποσοστών της προσωρινής σύνταξης από το 50% στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους μη μισθωτούς, η προσθήκη των συνταξιούχων του ΟΓΑ στους δικαιούχους της προσωρινής σύνταξης και η προσθήκη στους δικαιούχους όσων εργάζονται κατά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης με μείωση του ποσού της προσωρινής σύνταξης κατά 30%».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments