Πολιτική

Ταραντίλης για Τσίπρα: «Aναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες»

Ταραντίλης για Τσίπρα: «Aναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες»
Ταραντίλης για Τσίπρα: Τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Alpha σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Χρήστος Ταραντίλης τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. «Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών;», δήλωσε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έπειτα, ο κ. Ταραντίλης με αφορμή αυτή την αναφορά έθεσε τα εξής ερωτήματα:

«- Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους;

– Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία;». Κατέληξε σημειώνοντας ότι «η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας».

Οι δηλώσεις Τσίπρα

«Η ανακοίνωση ενός lockdown μέσα στο lockdown είναι η επισφράγιση της αποτυχίας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του δεύτερου πανδημικού κύματος», ανέφερε στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός», είπε και ζήτησε περισσότερα τεστ και άλλα μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης στους χώρους εργασίας, για την επαναλειτουργία των σχολείων κλπ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για έλλειψη ενσυναίσθησης λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από την αλαζονεία της εξουσίας». Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα της Ικαρίας λέγοντας ότι είναι το δεύτερο ατόπημα στο οποίο υποπίπτει ο πρωθυπουργός παραβιάζοντας τα μέτρα που ο ίδιος εξαγγέλλει.

Ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα φοιτητικά συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τόνισε ότι αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας και σημείωσε ότι «δέχομαι το ρίσκο» σε σχέση με τους υγειονομικούς κινδύνους που επικαλείται η κυβέρνηση για να στηλιτεύσει την πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

«Μέτρα καταστολής ελευθεριών δεν μπορούν να γίνονται μόνιμα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε την κυβέρνηση να αναστείλει το νομοθετικό της έργο που δεν αφορά στην πανδημία λέγοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της και τα νομοσχέδιά της είναι ο «υποκινητής» αυτών των συγκεντρώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments