Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Η καταγγελία γυναίκας για την οδύσσεια του συζύγου της με καρδιολογικό πρόβλημα

ΠΟΕΔΗΝ: Η καταγγελία γυναίκας για την οδύσσεια του συζύγου της με καρδιολογικό πρόβλημα
ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν είναι υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες» τονίζει ο πρόεδρος, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ελλείψεις σε προσωπικό και δυσλειτουργίες στα κέντρα υγείας καταγγέλλει η ΠΕΟΔΗΝ, με αφορμή ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στον Γαλατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου. Μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής, περιγράφει ότι το Σάββατο (30/1) ο σύζυγός της αντιμετώπισε σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Πήγαν στο κέντρο υγείας αλλά δεν υπήρχε γιατρός. Πήραν τηλέφωνο τον ιδιώτη καρδιολόγο, όμως αυτός ήταν στην Αθήνα.

“Ο οδηγός του ΕΚΑΒ χωρίς συνοδεία γιατρού τον μετέφερε στο νοσοκομείο του Άργους. Ευτυχώς πρόλαβε και σώθηκε ο ασθενής” τονίζει για το περιστατικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παράλληλα σημειώνει: “Το κέντρο υγείας Γαλατά εξυπηρετεί πάνω από 5.000 κατοίκους του Γαλατά, των Μεθάνων και των γύρω χωριών. Σε αυτό υπηρετούν τρείς γιατροί. Ένας παιδίατρος, ο Διευθυντής Γενικός γιατρός και μια Παθολόγος. Τώρα έκλεισε γιατί βρέθηκε ο ένας γιατρός με κορωνοϊό. Ο ΕΟΔΥ κάνει ιχνηλάτηση στις επαφές του όμως η λειτουργία του κέντρου υγείας είναι χαρακτηριστική της κατάστασης των κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα.

Το κέντρο υγείας τα Σαββατοκύριακα δεν διαθέτει γιατρό καθώς επίσης και τις νύκτες ή υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια και ένας οδηγός ασθενοφόρου. Όταν προσέρχονται έκτακτα περιστατικά υποχρεούνται οι ίδιοι ή η νοσηλεύτρια να ειδοποιήσει ιδιώτη γιατρό, ο οποίος πληρώνεται από τον ασθενή. Σε περίπτωση διακομιδής εκτάκτου περιστατικού σε νοσοκομείο γίνεται χωρίς συνοδεία γιατρού. Αυτές όμως δεν είναι υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες”.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας για τη διασπορά του κορωνοϊού, ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι η κατάσταση στην Αττική έχει ξεφύγει. Όπως περιγράφει:

Στο νοσοκομείο Θριάσιο που εφημερεύει σήμερα (10/2) από το πρωί προσέρχονται πολλά περιστατικά. Τα κενά κρεβάτια όμως στις κλινικές είναι μόνο 3. Αυξημένα περιστατικά από το πρωί προσέρχονται και στο Ασκληπιείο. Χθες στην εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ εισήχθησαν 19 ασθενείς με κορωνοϊό και στην εφημερία του Ευαγγελισμού 25 ασθενείς με τον ιό. Κάθε ημέρα οι ασθενείς στις ΜΕΘ αυξάνουν με ανησυχητικό ρυθμό.

Οι διαθέσιμες στην Αττική για κορωνοϊό ήταν μέχρι χθες 205 και σήμερα είναι 217 κλίνες. Για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ο Ευαγγελισμός που είχαν γεμίσει οι ΜΕΘ ξανάνοιξε τη ΜΑΦ 12 κλινών την οποία είχε κλείσει και είχαν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης. Ήδη σε αυτή τη ΜΑΦ βρίσκονται 3 διασωληνωμένοι και σύνολο πια στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού 34 ασθενείς.

Επίσης, στο Σωτηρία έχουμε ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ. Σύνολο 69 στις 84 κλίνες. Ευτυχώς λειτούργησαν οι 50 κλίνες δωρεά της Ελληνικής Βουλής. Στην Αττική συνολικά διαθέτουμε 217 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό. Καλυμμένες είναι οι 274 και κενές οι 43. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστό κάλυψης 80%. Αναλυτικά ανά νοσοκομείο:

  • ΚΑΤ: 6 ασθενείς στις 7 κλίνες
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 11 ασθενείς στις 11 κλίνες
  • ΣΩΤΗΡΙΑ: 69 ασθενείς στις 84 κλίνες
  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 34 ασθενείς στις 44 κλίνες
  • ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες
  • ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες
  • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 9 ασθενείς στις 12 κλίνες
  • ΑΤΤΙΚΟ: 11 ασθενείς στις 23 κλίνες
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 10 ασθενείς στις 12 κλίνες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments