Οικονομία

400 ευρώ επιστήμονες: Ποια τα κριτήρια και η διαδικασία

400 ευρώ επιστήμονες: Ποια τα κριτήρια και η διαδικασία
400 ευρώ επιστήμονες: Ανοιχτή προς υποβολή αίτησης είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων από αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Ανοιχτή προς υποβολή αίτησης είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων από αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Σημειώστε ότι, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και ολόκληρη τη διαδικασία συμμετοχής των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων έχει εκδοθεί.

Οι δυνητικά δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την δήλωση – αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα μέχρι και 15 Φεβρουαρίου 2021.

Όλοι οι ΚΑΔ επιστημόνων που δικαιούνται την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση

  • 6910: Νομικές Δραστηριότητες
  • 7111: Αρχιτέκτονες
  • 7112:Μηχανικοί και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών
  • 8621: Γενικά ιατρικά επαγγέλματα
  • 8622: Ειδικά ιατρικά επαγγέλματα
  • 8623: Οδοντιατρικά επαγγέλματα
  • 7500: Κτηνίατροι
  • 6920: Δραστηριότητες λογιστικής και παροχή φορολογικών συμβουλών
  • 7022: Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης

Δικαιούχοι επίσης είναι και ελεύθεροι επαγγελματίες-επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως 31 Δεκεμβρίου 2016 για να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα πρέπει αφενός να εμφανίζουν μείωση του κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020, αφετέρου το οικογενειακό τους εισόδημα για το 2020 να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, κάτι που θα επαληθευθεί από τη φορολογική δήλωση του έτους, όταν υποβληθεί.

Πώς θα κάνετε την αίτηση – Τα βήματα

Προκειμένου οι δυνητικά δικαιούχοι να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση – αίτηση στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» από 5 Φεβρουαρίου έως και 15 Φεβρουαρίου 2021.

Προϋπόθεση αποδοχής της υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης χορήγησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, είναι η προηγούμενη υποβολή από τον ελεύθερο επαγγελματία-ασφαλισμένο, των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. για όλους τους μήνες ή τρίμηνα του έτους 2020.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ ή απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ πρέπει να έχουν δηλωθεί τα ακαθάριστα έσοδα έτους 2020 διακριτά ανά μήνα, στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της πλατφόρμας myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τα ανωτέρω στοιχεία που συμπληρώνονται από τον ελεύθερο επαγγελματία, επαληθεύονται από τις δηλώσεις ΦΠΑ και Εισοδήματος που υποβάλλονται για την αντίστοιχη φορολογική χρήση. Σε περίπτωση που κατά την επαλήθευση των στοιχείων του ελεύθερου επαγγελματία διαπιστωθεί η μη τήρηση των όρων της παρούσας, η ΑΑΔΕ αποστέλλει τις σχετικές πληροφορίες στη ΓΔΟΥ του Υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments