Οικονομία

Χατζηδάκης: Δύο μήνες παράταση θα πάρουν τα επιδόματα ανεργίας

Χατζηδάκης: Δύο μήνες παράταση θα πάρουν τα επιδόματα ανεργίας
Χατζηδάκης: Τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Τη δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. Σημείωσε πως σήμερα θα παρουσιαστούν αναλυτικά νέα μέτρα στήριξης που θα περιλαμβάνουν και τα επιδόματα.

534 ευρώ

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στα 534 ευρώ σε εργαζομένους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και την προϋπόθεση που έχει τεθεί στους εργοδότες να μην υπάρχουν απολύσεις. Το κόστος των μέτρων που θα δοθεί ξεπερνά τον μέσο όρο της Ε.Ε.

Κατάρτιση και επιδοτούμενη απασχόληση

Το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη για την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Από τις πρώτες μέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την Ε.Ε., είπε ο κ. Χαζηδάκης.

Έρχονται αλλαγές και επιδόματα

Αλλαγές στο ύψος και τη διάρκεια καταβολής των επιδομάτων ανεργίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα σύμφωνα και με την έκθεση Πισσαρίδη σημείωσε χθες ο υπουργός Εργασίας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά fm». Προτείνεται σημαντικά υψηλότερο επίδομα για μικρότερο όμως χρονικό διάστημα και στη συνέχεια, εφόσον ο άνεργος παραμένει εκτός αγοράς εργασίας, θα καλείται να συμμετέχει σε κατάλληλα στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης.

Το σχέδιο που έχει στο «τραπέζι» είναι να μην είναι σταθερό και συνδεδεμένο με τον κατώτατο μισθό, αλλά με τις προηγούμενες αμοιβές του ανέργου. Να οριστεί, δηλαδή, στο 55% του μέσου μηνιαίου μισθού του ανέργου στα προηγούμενα τρία έτη, με ανώτατο όριο επιδόματος τα 1.200 ευρώ για έξι μήνες, αντί για δώδεκα μήνες που είναι τώρα. Θα πληρώνεται υπό την προϋπόθεση ότι ο άνεργος αναζητάει ενεργά εργασία ή συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης.

Αν μετά το 6μηνο ο άνεργος δεν έχει βρει δουλειά θα λαμβάνει αυτομάτως για άλλους έξι μήνες το επίδομα ανεργίας στο επίπεδο που είναι σήμερα, κάτι που σημαίνει στο 55% του κατώτατου μισθού. Τα χρήματα θα προέρχονται από τον λογαριασμό των αποθεματικών του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments