Ελλάδα

Κορονοϊός Ελλάδα: «Βράζει» η Αττική με 676 νέα κρούσματα – Ανησυχία για Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Κορονοϊός Ελλάδα: «Βράζει» η Αττική με 676 νέα κρούσματα – Ανησυχία για Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Κορονοϊός Ελλάδα: Πώς κατανέμονται τα νέα κρούσματα σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Με την Αττική να βρίσκεται από τις έξι το πρωί σε νέο, σκληρό lockdown, οι ειδικοί εστιάζουν την προσοχή τους στην επιδημιολογική εικόνα του Λεκανοπεδίου το οποίο βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των ημερήσιων μολύνσεων του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 1.327 σημερινά κρούσματα τα 676 εντοπίστηκαν στην Αττική, με τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών να “βράζει” με 195 περιστατικά.

Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:

  • 78 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 80 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 26 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
  • 124 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 195 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 62 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών
  • 85 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς
  • 26 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων.

Ανησυχητική είναι και η εικόνα της Θεσσαλονίκης με 129 μολύνσεις αλλά και της Αχαΐας με 94.

Στο “κόκκινο” η Πάτρα

Στο μεταξύ, αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει τις διακομιδές και τη διαχείριση των περιστατικών με κορονοϊό που φτάνουν στα νοσοκομεία της Πάτρας δίνει το σύστημα υγείας στην περιοχή. Σύμφωνα με το Patras Times, αποκαλυπτικό της οριακής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός, ότι τα ασθενοφόρα δεν προλαβαίνουν καλά – καλά να κάνουν την προβλεπόμενη απολύμανση που επιβάλλεται στη διακομιδή μεταξύ δύο περιστατικών με κορωνοϊό και αμέσως σπεύδουν σε νέο περιστατικό. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της περιοχής ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η κλινική covid στο νοσοκομείο του Ρίου έχει γεμίσει και δόθηκε εντολή για να ανοίξει και η νέα πτέρυγα. Σε οριακό σημείο είναι και η κατάσταση στη ΜΕΘ covid του ΠΠΝΠ στην οποία η πληρότητα άγγιξε το 70%.

Ο κορωνοϊός “σαρώνει” επίσης στους εργασιακούς χώρους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής με τα περισσότερα κρούσματα να καταγράφονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα super market και στα πολυκαταστήματα.

Aκολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1327 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 168872, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6088 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54146 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

281 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 203 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1194 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6056 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3560 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments