Ελλάδα

Σεξουαλική κακοποίηση καταγγελίες: Κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση κατά ηθοποιού για βιασμό

Σεξουαλική κακοποίηση καταγγελίες: Κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση κατά ηθοποιού για βιασμό
Σεξουαλική κακοποίηση καταγγελίες: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυτής δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο.

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση που γίνονται γνωστές, ενώ σήμερα Πέμπτη κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση κατά ηθοποιού για βιασμό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταγγέλλων περιγράφει στο κείμενο της μήνυσής του ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2006 από τον ηθοποιό, ο οποίος τότε ήταν σπουδαστής της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Τότε και οι δυο τους ήταν 22 ετών, ενώ το αδίκημα, σύμφωνα με την πλευρά του μηνυτή, δεν έχει παραγραφεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μηνυτής δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο και περιγράφει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου.

Η πρώτη μήνυση

Αυτή είναι η δεύτερη μήνυση που κατατίθεται στην Εισαγγελία και αφορά σεξουαλικά αδικήματα με τους μηνυόμενους να προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο. Η πρώτη κατατέθηκε την περασμένη Δευτέρα και στρέφεται κατά γνωστού σκηνοθέτη, με τον καταγγέλλοντα να περιγράφει ότι έπεσε θύμα βιασμού, αποπλάνησης και κατάχρησης σε ασέλγεια, όταν ήταν 15 ετών. Και αυτός ο μηνυτής δεν είναι από τον χώρο του θεάτρου.

Μάλιστα, μηνυτής δεν προκύπτει ότι είναι το πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του μηνυτή

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.

Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις», δήλωσε ο συνήγορος του συγκεκριμένου μηνυτή, Γιάννης Βλάχος.

Τόνισε ακόμα ότι δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, αλλά αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της βαθιάς προσωπικής φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments