Ελλάδα

Σεξουαλική παρενόχληση καταγγελίες: Κάθαρση ζητούν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου

Σεξουαλική παρενόχληση καταγγελίες: Κάθαρση ζητούν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου
Σεξουαλική παρενόχληση καταγγελίες: Πάιρνουν θέση απέναντι σε ό, τι έχει γίνει γνωστό οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου παίρνουν θέση για τη σωρεία των καταγγελιών για παρενοχλήσεις στον χώρο των καλλιτεχνών.

Αναλυτικότερα, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την επικαιρότητα και τις αποκαλύψεις στο χώρο του Θεάματος. Από την πρώτη στιγμή των αποκαλύψεων δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι τασσόμαστε με την πλευρά των θυμάτων που θέλουν να μιλήσουν.

Πολλές φορές στο παρελθόν συγκρουστήκαμε με φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας. Δηλώσαμε ότι είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη σε όλους όσοι ανέχτηκαν συμπεριφορές εκμετάλλευσης, παραβίασης, προσβολής, κατάχρησης εξουσίας και τους παροτρύνουμε να βγουν και να μιλήσουν.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά τα φαινόμενα. Όπου υπάρχουν καταγγελίες ή υπόνοιες ζητάμε να κινείται άμεσα Εισαγγελική έρευνα.

Ζητάμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας κάθαρση. Ιδίως εμείς οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο την ζητάμε ακόμα επιτακτικότερα και θέλουμε να είναι σε βάθος και σε όλα τα επίπεδα γιατί «έχουν γνώσιν οι φύλακες».

Πάντα δηλώναμε το παρόν σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Τώρα ήρθε η ώρα να δηλώσουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας: ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

Γιατί πιστεύουμε πως μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει στο χώρο του Θεάματος και κατ επέκταση στην κοινωνία, ένα πλαίσιο αξιών που δεν θα παραβιάζονται οι ελευθερίες των «αδύναμων». Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη.

Γιατί ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε το ψευτο-ερώτημα «Γιατί τώρα;» με μια απόλυτη, σαφή κατάφαση. «Ευτυχώς τώρα».

Εν τω μεταξύ, δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές αποκαλύψεις που αφορούν ανθρώπους του θεάτρου, με τις πληροφορίες να εμπλέκουν κάποιους από αυτούς σε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε χθες πως ηθοποιός που καταγγέλλεται αυτή την περίοδο είχε εμπλακεί και σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Όπως είπε σήμερα με νέα παρέμβασή του, αρχικώς η εν λόγω καταγγελία δόθηκε τηλεφωνικώς στο επιχειρησιακό κέντρο της αστυνομίας και αφορούσε παρουσία ανηλίκων σε οροφοδιαμέρισμα κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε, υπήρχαν αναφορές για φωνές παιδιών, ενώ περιγραφόταν πως οι ανήλικοι προέρχονταν κυρίως από βαλκανικές χώρες.

Στη συνέχεια, διεξήχθη έρευνα που δεν διήρκησε πάνω από τρεις ημέρες από 3 αστυνομικούς μιας κρίσιμης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που έθεσαν υπό παρακολούθηση την εν λόγω πολυκατοικία. Όμως όπως ανέφεραν δεν είδαν καμία ύποπτη κίνηση με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί η έρευνα.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» η συγκεκριμένη έρευνα από πλευράς Αστυνομίας φαίνεται να ήταν αρκετά σύντομη και να μην της δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Τότε, είχε διατυπωθεί η υπόνοια ότι ο εν λόγω καλλιτέχνης που βρίσκεται και τώρα στην επικαιρότητα, τότε ήταν εκτός Αθηνών για περιοδεία και έτσι δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν τα ίχνη του. Τέλος, όπως τονίζει ο κ. Λαμπρόπουλος είναι δύσκολο να αναβιώσει η έρευνα και η σημαντική ευκαιρία που υπήρχε τότε, χάθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments