Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: «Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για τη χρήση μάσκας – Τι πρέπει να προσέχουμε

Κορωνοϊός ενημέρωση: «Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για τη χρήση μάσκας – Τι πρέπει να προσέχουμε
Κορωνοϊός ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό από την Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην επιβολή ολικού lockdown στην Αττική ενημέρωσαν, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, καθώς και ο επίκουρος καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην ενημέρωση συμμετέχει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

«Η επιδημιολογική εικόνα της επικράτειας εμφανίζει μια σταθερή επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου. Ο μέσος όρος της θετικότητας αυξήθηκε στα 2,8 %. », τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Παπαευαγγέλου σημειώνοντας ότι η νοσηρότητα είναι αυξημένη στην ηλικιακή ομάδα 20 με 60 ετών «Ο πραγματικός αριθμός των φορέων είναι αρκετά μεγαλύτερος. Είχαμε αύξηση και στον αριθμό των νοσηλειών. Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι μεγαλύτερος από αυτό των εξιτηρίων»Τόνισε ότι ιδιαίτερα επιβαρυμένο φορτίο έχουν η Αχαΐα και η Ευβοια. «Ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχός μας τις επόμενες μέρες. Αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις ημέρες που θα αναγκαστούμε να παραμείνουμε στο σπίτι», είπε. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ενδοοικογενειακή μετάδοση, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών. Όπως είπε, ο ιός κολλάει από κάποιον φίλο ή συγγενή και όχι από κάποιον ξένο.

Για τη χρήση μάσκας

Η χρήση διπλής μάσκας αυξάνει την προστασία στο 96%, είπε, διευκρινίζοντας ότι όταν μιλάμε για διπλή χρήση μάσκας, εννοούμε μία χειρουργική και από πάνω μια υφασμάτινη. Τόνισε επίσης πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αλλάξουν οι οδηγίες για την χρήση της μάσκας. «Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες, αλλά πραγματικά βλέπουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας, σημείωσε κλείνοντας, λέγοντας πως πρέπει να κάνουμε κουράγιο και να είμαστε αισιόδοξοι.»

Η επιδημία σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο μπήκε σε περίοδο συρρίκνωσης, ωστόσο έχουμε αρκετό δρόμο για την εξάλειψή της, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαγιορκίνης. Στην Ελλάδα εξακολουθησαν να αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια με μέτριους ρυθμούς, είπε και πρόσθεσε ότι η αύξηση των εισαγωγών αναμένεται να οδηγήσει σε ήπια πίεση στο σύστημα υγείας. Όπως είπε, τα ήπια μέτρα που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, έχουν δείξει περιορισμένη αποτελεσματικότητα. Αναφέρθηκε και εκείνος στον κίνδυνο μετάδοσης στο οικογενειακό περιβάλλον, σημειώνοντας ότι ο χρυσός κανόνας σε αυτή τη φάση είναι να μειώσουμε την ανάμειξη των νοικοκυριών.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments