Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αποδίδουν τα μέτρα στην Αττική – Σε 10 μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αποδίδουν τα μέτρα στην Αττική – Σε 10 μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα
Γκίκας Μαγιορκίνης: Την εκτίμηση ότι τα μέτρα στην Αττική αποδίδουν εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. Σε 10 μέρες θα δούμε τα αποτελέσματα.

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα στην Αττική για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού αρχίζουν να αποδίδουν, εξέφρασε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο  επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Στην Αττική τα μέτρα που έχουν ληφθεί φαίνεται ότι αρχίζουν να αποδίδουν. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε σε περίπου 10 μέρες», τόνισε προσθέτοντας ότι στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται τάση σταθεροποίησης, ενώ αναμένεται και μία μικρή αύξηση νοσηλειών.

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητής Επιδημιολογίας ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 έχει σημειώσει αύξηση και αναμένεται να οδηγήσει σε ήπια αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου για τη χρήση διπλής μάσκας

Η χρήση διπλής μάσκας αυξάνει την προστασία στο 96%, τόνισε η  η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, διευκρινίζοντας ότι όταν μιλάμε για διπλή χρήση μάσκας, εννοούμε μία χειρουργική και από πάνω μια υφασμάτινη.

Τόνισε επίσης πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αλλάξουν οι οδηγίες για την χρήση της μάσκας. «Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες, αλλά πραγματικά βλέπουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας, σημείωσε κλείνοντας, λέγοντας πως πρέπει να κάνουμε κουράγιο και να είμαστε αισιόδοξοι.»

Σκληρό Lockdown σε Αχαΐα και η Εύβοια

Σε καθολικό lockdown μπαίνουν από αύριο η Αχαΐα και η Εύβοια (πλην της Σκύρου), όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου παραμένει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, όπως και η Σαντορίνη (Θήρα). Το ίδιο ισχύει και για τον Δήμο Μυκόνου.

Στο ίδιο επίπεδο παραμένει ο Δήμος Εορδαίας, αν και παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου. Στο ίδιο καθεστώς παραμένουν Δήμος Θηβαίων, Δήμος Τανάγρας και Δήμος Σπάρτης. Επίσης, το ίδιο ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη Ζάκυνθο, για τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, για τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, για τον Δήμο Τεμπών. Στις «κόκκινες» περιοχές μπαίνει και η Κάλυμνος, καθώς και η Κάρπαθος.

Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο επίπεδο για τις μητροπολιτικές περιοχές, αυτά παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στις δύο αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής έχει βελτιωθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments