Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 12/2: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε καθολικό lockdown – Τη «γλιτώνει» η Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σήμερα 12/2: Ποιες περιοχές μπαίνουν σε καθολικό lockdown – Τη «γλιτώνει» η Θεσσαλονίκη
Κρούσματα σήμερα 12/2: Τα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν χτες τα 1.327, ενώ κι άλλες περιοχές οδεύουν για σκληρό lockdown - Τι πιστεύουν οι ειδικοί για τα μέτρα στην Αττική - Νέα φόρμα μετακίνησης θα ισχύει από τη Δευτέρα, τι γίνεται με τις notam - Τα νέα από τα εμβόλια και το περιστατικό με τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα.

Σε αναμονή είμαστε και σήμερα για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσμτα του κορωνοϊού που και χθες Πέμπτη ήταν σε υψηλά επίπεδα (1327), ενώ άλλες τρεις περιοχές φαίνεται να μπαίνουν σε καθεστώς lockdown, όπως της Αττικής. Η Εύβοια, η Αχαΐα και το Ρέθυμνο. Η Θεσσαλονίκη, κατά πάσα πιθανότητα, τη «γλιτώνει» γι’ αυτή την εβδομάδα, αν και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Να σημειώσουμε ότι ίσως η Χαλκιδική να μην ξεφύγει και να μπει και αυτή στις περιοχές με τα έξτρα περιοριστικά μέτρα.

Όλα τα ερωτηματικά θα απαντηθούν στις 6 το απόγευμα όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ενημερώσει για την απόφαση της κυβέρνησης μετά από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Σε οριακή κατάσταση το ΕΣΥ στην Αττική

Στην Αττική, που βρίσκεται από χθες σε καθεστώς καθολικού lockdown, το μεγάλο πρόβλημα είναι η πίεση στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ Covid-19 φτάνει το 83%, με τους νοσηλευόμενους ασθενείς να ανέρχονται σε 180.

Οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική είναι πλέον 37 από τις 217 στο σύνολο. Η Αττική παραμένει το επίκεντρο της επιδημίας καθώς από το σύνολο των 1.327 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται τα 676.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ (11/2):

  • Νοσοκομείο Σωτηρία: Νοσηλεύονται 72 ασθενείς στις 84 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Νοσηλεύονται 37 ασθενείς στις 44 κλίνες.
  • Νοσοκομείο ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 7 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: Νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Ελπίς: Νοσηλεύονται 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
  • Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ: Νοσηλεύονται 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Γεννηματάς: Νοσηλεύονται 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.
  • Ασκληπιείο: Νοσηλεύονται 9 ασθενείς στις 12 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Αττικό: Νοσηλεύονται 9 ασθενείς στις 23 κλίνες.
  • Νοσοκομείο Θριάσιο: Νοσηλεύονται 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

Η εκτίμηση Εξαδάκτυλου για το lockdown στην Αττική

Για την πορεία της πανδημίας μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, καθώς και για το lockdown. «Κατά το δεύτερο lockdown του Νοεμβρίου που έγινε τμηματικά και ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, σε τέσσερις εβδομάδες, στις 14 Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη άρση περιορισμών», θυμήθηκε ο κ. Εξαδάκτυλος στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε σχέση με το lockdown του Νοεμβρίου η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη από πλευράς ιικού φορτίου, αλλά είναι χειρότερη από πλευράς επιβάρυνσης του Συστήματος Υγείας, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο, το οποίο είναι οι μεταλλάξεις.

Για τη Θεσσαλονίκη:

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι δεν φαίνεται να αποτελεί «το πολύ μεγάλο πρόβλημα», χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ενδεχόμενο σκληρού lockdown. Πρόσθεσε ότι όχι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικώς είναι της άποψης ότι τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα καθώς έχουν μικρότερο κόστος τόσο υγειονομικό όσο και οικονομικό και διαρκούν λιγότερο.

Για τη χρήση διπλής μάσκας είπε ότι δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για να γίνει υποχρεωτική, αλλά την επιτροπή έχει απασχολήσει το γεγονός ότι ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό πώς ακριβώς χρησιμοποιούμε τις μάσκες και ότι είναι τελείως ακατάλληλες όσες έχουν μόνο ένα στρώμα από απλό πανί. Επίσης υπάρχει προβληματισμός αν πλένονται επαρκώς οι υφασμάτινες μάσκες ή γίνεται πολλαπλή χρήση μασκών που δεν είναι προορισμένη για τέτοια χρήση. Αν είναι χειρουργικό τύπου πρέπει να αλλαχθεί αν είναι υφασμάτινη πρέπει να πλυθεί και να σιδερωθεί σημείωσε. svg%3E

«Οι δύο μάσκες παρέχουν ασφαλώς μεγαλύτερη προστασία από μια υφασμάτινη διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η προστασία των υφασμάτινων μασκών θεωρείται επαρκής. Μεγαλύτερη προστασία παρέχει η χειρουργική μάσκα και ακόμα μεγαλύτερη η FFP2, ενώ υπάρχει και μια ακόμη πιο ενισχυμένη για νοσοκομειακή χρήση. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μάσκες με βαλβίδες εκπνοής» υπογράμμισε.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας:

Τέλος, ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε και για το σενάριο να υπάρξει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα και τις καθημερινές. Όπως σημείωσε, «δεν έχει γίνει ευρεία τέτοια συζήτηση στην επιτροπή» και εξέφρασε την άποψη ότι μάλλον ζημιά θα έκανε παρά θα ωφελούσε μια τέτοια απόφαση. «Ο συνωστισμός που θα παρατηρηθεί τις ώρες που θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, θα είναι πάρα πολύ έντονος», κατέληξε.

Νέο έντυπο μετακίνησης από την ερχόμενη Δευτέρα 15/2

Όπως γνωστοποίησε η κυβέρνηση, θα μπουν «κόφτες» στις μετακινήσεις εργαζομένων πολιτών που είναι σε τηλεργασία ή σε αναστολή εργασίας, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα στους δρόμους. Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα θα αλλάξει το έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης στο σύστημα «Εργάνη».

Όλοι οι μισθωτοί που κυκλοφορούν με την βεβαίωση της «Εργάνη» θα κληθούν να επανεκδώσουν την βεβαίωσή τους, με βάση τη νέα φόρμα εντύπου, ακόμη κι αν το έντυπο που έχουν στα χέρια τους λήγει αργότερα. Έτσι, θα απαγορεύεται να κυκλοφορεί όποιος δεν έχει λόγο εργασίας. Στους ελέγχους που θα πραγματοποιούνται, η αστυνομία θα μπορεί να εξακριβώσει αν κάποιος βρίσκεται εκτός σπιτιού για τη δουλειά του ή όχι, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με πρόστιμο.  svg%3E

Τι θα έχει η νέα βεβαίωση

Η νέα βεβαίωση αναμένεται να έχει προσυμπληρωμένο το πραγματικό ωράριο εργασίας και τις δηλωμένες υπερωρίες, ενώ μέχρι σήμερα το πεδίο αυτό μπορούσε να το συμπληρώσει ο εργοδότης. Διατηρείται το 14ήμερο ισχύς της βεβαίωσης. Όπως αναφέρει και η σχετική ΚΥΑ: «Η βεβαίωση χορηγείται σε κάθε περίπτωση στον εργαζόμενο το αργότερο πριν από τη μετακίνησή του και ισχύει για όσο διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, βάσει του ωραρίου εργασίας του».

Διευκρινίζεται ότι οι βεβαιώσεις που έχουν δοθεί σε τηλεργαζόμενους και μισθωτούς σε αναστολή παύουν να ισχύουν από τη Δευτέρα (15/2). Αναλυτικά η ΚΥΑ σημειώνει: «Βεβαίωση κίνησης κατ’ εφαρμογή της παρούσας δεν χορηγείται πάντως σε εργαζόμενο ή υπάλληλο που δεν προσέρχεται στην εργασία, ιδίως λόγω του ότι τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή αναστολής σύμβασης εργασίας. Τυχόν ήδη χορηγηθείσες βεβαιώσεις κίνησης σε πρόσωπα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του προηγούμενου εδαφίου παύουν να ισχύουν από τις 15.2.2021».

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα χρειάζονται υπεύθυνη δήλωση από την Εργάνη ή βεβαίωση τύπου Α αλλά και εκτύπωση από taxis φορολογικών στοιχείων και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι δικηγόροι πάντως ήδη αντιδρούν και ζητούν να μπορούν να μετακινούνται μόνο με την δικηγορική τους ταυτότητα.

Νέα παράταση στις ταξιδιωτικές οδηγίες για τις πτήσεις του εσωτερικού

Την παράταση της notam για τις πτήσεις εσωτερικού ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ειδικότερα, γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό την παράταση, έως 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, την παράταση της αεροπορικής οδηγίας (Covid-19 notam) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation).

Η notam προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από τη notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

  • Πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).
  • Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).
  • Κρατικές πτήσεις (state flights).
  • Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).
  • Πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).
  • Στρατιωτικές πτήσεις (military flights).
  • Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).
  • Πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).
  • Πτήσεις της Frontex (frontex flights).
  • Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).
  • Πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του (ferry flights).
svg%3E

Τι ισχύει για τις πτήσεις από το εξωτερικό

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι οι αεροπορικές οδηγίες διεθνών δρομολογίων έχουν παραταθεί και αυτές και θα ισχύουν έως την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί. Ειδικότερα ισχύει:

  • Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν: Η notam προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ. Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα αφαιρέθηκε η Ιαπωνία από την λίστα των εξαιρέσεων με τις επιτρεπόμενες τρίτες χώρες.
  • Επτά (7) μέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους. Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.
  • Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα και νέο pcr test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

  • Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form: Παράταση προβλέπεται και για την αεροπορική οδηγία για το PLF, δηλαδή την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.
  • Αναστολή πτήσεων με Τουρκία: Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
  • Ανώτατο όριο ταξιδιωτών από Ρωσική Ομοσπονδία: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί, αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.
  • Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

Τα νέα από το μέτωπο των εμβολίων

Συνεχίζεται η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα. Σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 75 έως 79. Στόχος για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είναι να ξεκινήσει η χορήγηση του σκευάσματος στις 15 Φεβρουαρίου.

Πώς κλείνουμε ραντεβού για τον εμβολιασμό

Οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τους εξής παρακάτω τρόπους:

  • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

  • Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.
  • Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
svg%3E

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών που θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, 45.000 δόσεις του οποίου έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα που θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, διαδικασία που θα κινείται παράλληλα με το σύστημα εμβολιασμών που ήδη έχει δρομολογηθεί.

Όσοι πολίτες ανήκουν στην ομάδα από 60-64 ετών μπορούν από τις 10 Φεβρουαρίου να κλείνουν ραντεβού μόνο για το εμβόλιο της ΑstraZeneca σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το «ok» για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca στα τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες περιορίζουν τη χρήση του μόνο στα άτομα κάτω των 65 ετών, λόγω έλλειψης επαρκών δεδομένων για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας στις κλινικές δοκιμές. Το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων που επιτυγχάνονται με τον εμβολιασμό.

Νέα ανακοίνωση από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

«Σήμερα η συνάδελφος είναι καλύτερα στην υγεία της. Η κλινική της εικόνα καλυτερεύει. Με εξουσιοδότησε να μεταφέρω ότι δεν αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου εμφανίστηκαν τα σοβαρά προβλήματα υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Συντασσόμαστε με την επίσημη άποψη του νοσοκομείου και των γιατρών του νοσοκομείου ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν τη σύνδεση του σοβαρού προβλήματος υγείας της συναδέλφου με τον εμβολιασμό. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπερ του εμβολιασμού με πράξεις. Το εμβόλιο είναι ασφαλέστατο.

Όμως όπως όλα τα εμβόλια και τα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες σε απειροελάχιστο ποσοστό. Εμβολιάσθηκα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εμβολιάσθηκαν 50000 συνάδελφοι χωρίς πρόβλημα Εμβολιάσθηκαν χιλιάδες πολίτες στα νοσοκομεία χωρίς να καταγραφεί πρόβλημα. Δεν θα αποσιωπήσουμε το πρόβλημα υγείας της Συναδέλφου και έτσι να μην της δοθεί η δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης σωματικής και ηθικής βλάβης. Είναι κρίμα από το Θεό. Ζει την οικογένειά από το πενιχρό μισθό.

Για την διασπορά ψευδών ειδήσεων και την έρευνα του Εισαγγελέα καλοδεχούμενη. Θα αποδειχθεί ότι δεν διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις. Αξίζει να αναφέρω ότι σήμερα μέσω του Σωματείου του Νοσοκομείου ΚΑΤ επικοινώνησε μαζί μου ο Διευθυντής Νευροχειρουργός του ΚΑΤ κος Ρούσσος Λαυρέντιος και μου δήλωσε την διάθεση του να υπερασπιστεί τις απόψεις μου επιστημονικά στον Εισαγγελέα και όπου χρειασθεί. Είχε εξάλλου αντίστοιχη εμπειρία με άλλο εμβόλιο. Περαστικά στη συνάδελφο. Ούτως ή άλλως την υπόθεση τώρα αναλαμβάνουν νομικοί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments