Ελλάδα

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων – 25000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων – 25000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική
Σαρηγιάννης κορωνοϊός: «Το σκληρό lockdown που εφαρμόστηκε στην Αττική μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών αν τηρείται και ακολουθείται πιστά».

«Βράζει» η Αττική από τον κορωνοϊό με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη, την ώρα που σταθερά κοντά στα 1.500 παραμένουν τα κρούσματα σε όλη τη χώρα, εντείνοντας τους φόβους των ειδικών.

Για κατά γράμμα τήρηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί έκανε λόγο o Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, καθώς η πίεση που δέχεται πλέον το σύστημα υγείας είναι μεγάλη και οι ΜΕΘ που νοσηλεύουν περιστατικά Covid-19 συνεχώς καλύπτονται. «Αυτήν τη στιγμή είμαστε στο 84% πλήρωσης των κλινών ΜΕΘ. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό». Ανησυχητικοί είναι οι αριθμοί που αφορούν τα ενεργά κρούσματα του ιού στην Αττική, με τον κ. Σαρηγιάννη να σημειώνει ότι κινούνται περίπου στα 22.000 – 25.000. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος. «Δεν έχει ξεφύγει ακόμη η κατάσταση. Είναι στα χέρια μας να γυρίσουμε πίσω».

Το σκληρό lockdown που εφαρμόστηκε στην Αττική μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών αν τηρείται και ακολουθείται πιστά, κάτι από το οποίο θα εξαρτηθεί και η διάρκειά του. «Χρειάζεται μεγαλύτερη σύνεση», τόνισε αναφερόμενος στην τήρηση των μέτρων και υπογράμμισε ότι υπάρχει η πιθανότητα ήδη από την επόμενη εβδομάδα να δούμε μείωση στα κρούσματα, εφόσον τηρούμε με ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα.

Τα κρούσματα σήμερα  – «κόκκινη» η Αττική

Στην Αττική εντοπίζονται περισσότερα  νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, φτάνοντας τα 762 σε σύνολο 1410. Στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 128, ενώ στην Αχαΐα άγγιξαν τις 95 .

Αναλυτικά η κατανομή στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 66 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών:91  κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 50 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών:116 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 194 κρούσματα
  • Νησιά: 20 κρούσμα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 124 κρούσματα
  • Πειραιάς: 101 κρούσματα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6086 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 213 (72.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6077 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3574 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments