Πως Να

Πώς να δω αν μπορώ να κάνω το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Πώς να δω αν μπορώ να κάνω το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Εμβόλιο για κορωνοϊό: Δείτε αν ανήκετε στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο.

Η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για τον κορωνοϊό ξεκίνησε. «Το εμβόλιο είναι στα χέρια μας. Εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του από τους αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον EMA (European Medicines Agency) και τον FDA (US Food and Drug Administration)», αναφέρεται στην επίσημη σελίδα.

Σήμερα μάλιστα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ανοίγει και η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 75 έως 79. Στόχος για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, είναι να ξεκινήσει εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου.

Ήδη, από τις 10 του μήνα έχει ανοίξει και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών που θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, του οποίου 45.000 δόσεις έχουν φτάσει στην Ελλάδα.

Οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας με το εμβόλιο της Astra Zeneca, θα αρχίσουν από τις 15 Φεβρουαρίου και σημειώνεται ότι οι εμβολιασμοί σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες θα γίνονται παράλληλα με αυτούς των πολιτών ηλικίας 80 με 84 ετών.

Ο εμβολιασμός, δωρεάν για όλους, είναι σε εξέλιξη για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας, για τις ηλικίες 60 με 64 και τα άτομα άνω των 80 ετών. Στόχος, να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να αλλάξει την προτεραιότητα ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που είναι διαθέσιμες.

Πάντως, το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο «για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Και δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις για όσο χρειαστεί».

Πώς να δω αν ανήκω στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και μπορώ να κάνω το εμβόλιο για τον κορωνοϊό;

Πατώντας εδώ, μπορεί κανείς να δει αν ανήκει στην πληθυσμιακή ομάδα που μπορεί να εμβολιαστεί την τρέχουσα περίοδο με βάση τον ΑΜΚΑ σε συνδυασμό με τον ΑΦΜ του και να κλείσει το ραντεβού του.

Ο κάθε πολίτης πάντως, μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας αποστέλλοντας στο 13034 γραπτό μήνυμα (SMS) με το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο).

Άμεσα, θα λάβει γραπτό μήνυμα, που θα τον ενημερώνει εάν είναι δικαιούχος εμβολιασμού με βάση την πληθυσμιακή προτεραιοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών. Στη συνέχεια, μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού COVID-19 για να προγραμματίσει το ραντεβού του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments