Οικονομία

400 ευρώ επιστήμονες: Ποιοι μπορούν να πάρουν την ενίσχυση – Τα κριτήρια και η διαδικασία

400 ευρώ επιστήμονες: Ποιοι μπορούν να πάρουν την ενίσχυση – Τα κριτήρια και η διαδικασία
400 ευρώ επιστήμονες: Ανοιχτή είναι εδώ και λίγες ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή δηλώσεων , προκειμένου να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

Ανοιχτή είναι εδώ και λίγες ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή δηλώσεων , προκειμένου να λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται στα 400 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως 15 Φεβρουαρίου 2021.

Αυτοί είναι οι ΚΑΔ που δικαιούνται ενίσχυση

Την οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ δικαιούνται οι παρακάτω ΚΑΔ επιστημόνων

  • 6910: Νομικές Δραστηριότητες
  • 7111: Αρχιτέκτονες
  • 7112:Μηχανικοί και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών
  • 8621: Γενικά ιατρικά επαγγέλματα
  • 8622: Ειδικά ιατρικά επαγγέλματα
  • 8623: Οδοντιατρικά επαγγέλματα
  • 7500: Κτηνίατροι
  • 6920: Δραστηριότητες λογιστικής και παροχή φορολογικών συμβουλών
  • 7022: Δραστηριότητες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης

Παράλληλα δικαιούχοι είναι  και ελεύθεροι επαγγελματίες-επιστήμονες που έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος έως 31 Δεκεμβρίου 2016 για να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα πρέπει αφενός να εμφανίζουν μείωση του κύκλου εργασιών ή ακαθάριστων εσόδων τουλάχιστον 20% την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020, αφετέρου το οικογενειακό τους εισόδημα για το 2020 να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, κάτι που θα επαληθευθεί από τη φορολογική δήλωση του έτους, όταν υποβληθεί.

Ολόκληρος ο οδηγός για την αίτηση

  • Προκειμένου οι δυνητικά δικαιούχοι να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση – αίτηση στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» από 5 Φεβρουαρίου έως και 15 Φεβρουαρίου 2021.
  • Προϋπόθεση αποδοχής της υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης χορήγησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, είναι η προηγούμενη υποβολή από τον ελεύθερο επαγγελματία-ασφαλισμένο, των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. για όλους τους μήνες ή τρίμηνα του έτους 2020.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ ή απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ πρέπει να έχουν δηλωθεί τα ακαθάριστα έσοδα έτους 2020 διακριτά ανά μήνα, στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» της πλατφόρμας myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τέλος, τα ανωτέρω στοιχεία που συμπληρώνονται από τον ελεύθερο επαγγελματία, επαληθεύονται από τις δηλώσεις ΦΠΑ και Εισοδήματος που υποβάλλονται για την αντίστοιχη φορολογική χρήση. Σε περίπτωση που κατά την επαλήθευση των στοιχείων του ελεύθερου επαγγελματία διαπιστωθεί η μη τήρηση των όρων της παρούσας, η ΑΑΔΕ αποστέλλει τις σχετικές πληροφορίες στη ΓΔΟΥ του Υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments