Πολιτική

Mέτρα στήριξης: Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Mέτρα στήριξης: Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Mέτρα στήριξης: Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων.

Δε λένε να κοπάσουν οι κόντρες στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Στο προσκήνιο βρέθηκαν αυτή τη φορά τα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων. Η σχετική συζήτηση ξεκίνησε μετά από επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η θέση της κυβέρνησης

Για μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας μίλησαν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόλογου. Ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ κατηγόρησαν το ΣΥΡΙΖΑ για αοριστολογίες, ανέξοδη κριτική και μικροκομματική πολιτική , κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για αοριστολογίες και μικροκομματική πολιτική.

«Είστε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και θα παραμείνετε εκεί, όπως θα παραμείνετε και στα έδρανα της αντιπολίτευσης γιατί είστε θύματα της αλαζονείας και της περιχαράκωσης στον εαυτό σας. Μόνο από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουν δαπανηθεί έως τώρα 3,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, με την εφαρμογή μέτρων από τα οποία επωφελούνται 1.700.000 πολίτες. Ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η μοναδική συγκεκριμένη πρόταση που έγινε προέβλεπε να δοθούν όλα τα χρήματα τον Μάιο και Ιούνιο του 2020. Κάτι που, αν είχε συμβεί θα ήμασταν άοπλοι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Όλα τα άλλα έχουν την αξιοπιστία των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015, τις οποίες εγκατέλειψε σε μια νύχτα», ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας για το ασφαλιστικό επισήμανε ότι «ο νόμος Βρούτση διόρθωσε τα ημαρτημένα του νόμου Κατρούγκαλου, που κηρύχθηκε σε τέσσερα σημεία αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Είναι ένας νόμος θετικός και θα εφαρμοστεί πλήρως. Όταν δομήθηκε το ασφαλιστικό η σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους ήταν 4 προς 1, σήμερα είναι 1 προς 1. Δεν θα φέρουμε ρύθμιση που θα είναι δική μας πατέντα, αλλά κοιτάζουμε αυτά που ισχύουν σε δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες».

«Γνωρίζω πολύ καλά τη σοβαρότητα των επιπτώσεων της επόμενης μέρας, τα νερά είναι αχαρτογράφητα για αυτό προσπαθούμε, και πρέπει, να στηρίξουμε τους ευάλωτους, να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις και την εργασία. Η κυβέρνηση στήριξε όλους τους εργαζομένους με παραπάνω από 1,7 δισ. ευρώ», επισήμανε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας, Πάνος Τσακλόγλου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αντέτεινε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα «οδοστρωτήρα» που οδηγούν σε θάνατο τις ελληνικές επιχειρήσεις και σε πλήρη φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία. «Από την πρώτη μέρα εκλογής της, η κυβέρνηση ξεκίνησε να εφαρμόζει τον περίφημο οδοστρωτήρα στα εργασιακά που είχε αναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά. 

Υποστήριξε ακόμα ότι «η κυβέρνηση είναι σε πλήρη παραφωνία με την Ευρώπη, η οποία έχει κάνει άνοιγμα σε μια πιο επεκτατική, κεϋνσιανή πολιτική, στηρίζοντας την εργασία, την πραγματική οικονομία και συγκρότησε και το Ταμείο Ανάκαμψης, που είναι σημαντικό βήμα», ενώ την κάλεσε να «μην διανοηθεί, εν μέσω lockdown, να φέρει νομοσχέδια για εργασιακά και ασφαλιστικό γιατί θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι και στη Βουλή και στην κοινωνία μαζί με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης άσκησε κριτική προς την κυβέρνηση δηλώννοντας πως «ήδη δανειστήκατε 12 δισ. ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στα χρήματα του προγράμματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που τα έδωσε για τη στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων και συνέβαλε στην ανάπτυξη της χώρας. Κάτι όμως που εσείς δεν κάνατε. Τα χρησιμοποιήσατε με το χειρότερο τρόπο δίνοντας τα σε εταιρίες που δεν το είχαν ανάγκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments