Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν rapid test: Η καθυστερημένη εξαγγελία συνιστά ομολογία της αδιαφορίας της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν rapid test: Η καθυστερημένη εξαγγελία συνιστά ομολογία της αδιαφορίας της κυβέρνησης
ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν rapid test: Με τον δικό της τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει τις νακοινώσεις για τεστ στους χώρους εργασίας.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση δωρεάν τεστ εργαζομένων. Όπως τονίζει σε αυτή “χρειάστηκε η επιβολή και τρίτου καταστροφικού lockdown για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης”.

Παράλληλα σημειώνει πως όταν αυτός ζητούσε ελέγχους σε εργασιακούς χώρους η κυβέρνηση, δια του κ. Ταραντίλη, απαντούσε ότι “στη δουλειά δεν κολλάει” και καταλήγει: “Η καθυστερημένη εξαγγελία του υπουργού Εργασίας για τεστ στους χώρους εργασίας συνιστά ομολογία της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Χρειάστηκαν 11 μήνες πανδημία, 6.000 ανθρώπινες απώλειες, χιλιάδες κρούσματα, η διάλυση του ΣΕΠΕ και η επιβολή και τρίτου καταστροφικού lockdown για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι αποτελούν τη μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης, στην οποία θερίζει ο κορονοϊός.

Όταν από την αρχή της πανδημίας όλοι οι επιστήμονες και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσαν διαρκείς ελέγχους και στοχευμένα μαζικά και δωρεάν τεστ σε εργασιακούς χώρους που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, η κυβέρνηση, δια του κ. Ταραντίλη, απαντούσε πως στη δουλειά δεν κολλάει, λέγοντας ότι ‘δεν έχει προκύψει επισήμως ένας τέτοιος συσχετισμός’.

Το μόνο που έκανε τόσο καιρό ήταν να νομοθετεί αντικίνητρα για τους εργαζόμενους, υποχρεώνοντάς τους σε απλήρωτη εργασία εάν τολμήσουν να μπουν σε καραντίνα για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. Η καθυστερημένη εξαγγελία του υπουργού Εργασίας για τεστ στους χώρους εργασίας συνιστά ομολογία της εγκληματικής αδιαφορίας της κυβέρνησης που οδήγησε στην εκρηκτική διασπορά της πανδημίας».

Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν δύο δωρεάν τον μήνα

Nωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε από τη Βουλή, τη δυνατότητα να κάνουν rapid test δωρεάν δύο φορές τον μήνα οι εργαζόμενοι.  Όπως είπε ο υπουργός, «τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν δύο φορές το μήνα rapid test». «Το κόστος θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό» τόνισε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr (ergasiatesting.gov.gr) και σε αυτή θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζόμενους οι εργοδότες με επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων, εφόσον επιθυμούν να προβούν σε έλεγχο δύο φορές τον μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments