Ελλάδα

Εμβόλια κορωνοϊός: Ταλαιπωρία με την πλατφόρμα των ραντεβού καταγγέλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών

Εμβόλια κορωνοϊός: Ταλαιπωρία με την πλατφόρμα των ραντεβού καταγγέλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών
Εμβόλια κορωνοϊός: Για μεγάλη ταλαιπωιρία με την πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κάνει λόγο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών

Πρωτοφανή ταλαιπωρία στα φαρμακεία της Αττικής σχετικά με την πλατφόρμα «emvolio.gov.gr», αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών (ΦΣΑ). Ειδικότερα όπως τονίζουν οι φαρμακοποιοί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο να μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού σε πολίτες ώστε να εμβολιαστούν. 

Η ανακοίνωση

«Πρωτοφανής ταλαιπωρία στα φαρμακεία της Αττικής με την απερίγραπτη κατάσταση στην εφαρμογή για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του COVID. Αγκομαχούν οι φαρμακοποιοί για μία και δύο ώρες ώστε να μπορέσουν να κλείσουν ένα ραντεβού για τους πολίτες. Κανένας σεβασμός από την πλευρά της πολιτείας προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που περιμένουν στην ουρά και αγωνιούν για την τύχη του εμβολιασμού τους».

«Μετά από μία εβδομάδα αναιτιολόγητης καθυστέρησης για τον εμβολιασμό άνω των 75 ετών, η κατάσταση στην εφαρμογή «emvolio.gov.gr» είναι τραγική. Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν άμεσα μέτρα γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών.

Στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι ο πρωθυπουργός

Χθες Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους του κέντρου το οποίο θα στεγαστεί στο κτίριο «Προμηθέας» και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «θα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμη καχύποπτοι, ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά. Και όλος ο επαγγελματισμός ο οποίος εκπέμπεται και μέσα από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων νομίζω ότι κατατείνει ακριβώς σε αυτό το μήνυμα». Ευχήθηκε και στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης «καλή αρχή» και εξέφρασε της ευχαριστίες του σε όλα τα στελέχη που δραστηριοποιούνται σε αυτή τη διακλαδική επιχείρηση.

500.000 εμβολιασμοί

Όλα αυτά την ώρα που ο συνολικός αριθμός των εμβολιασμών έχει ανέλθει στους 500.000 και σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού θα φτάσουν τους 1.700.000 έως τα τέλη Μαρτίου, βάζοντας το πρώτο λιθαράκι στην επιστρφή στην προηγούμενή μας καθημερινότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments